INFÖR: Huddinge - Gripen

Ikväll är det dags för nypremiären av Hockeyettans "veckans match". 
 
Efter ett par intensiva dagar med många matcher i flera olika ligor är det hög tid att fokusera extra på en enskild match. Ikväll är det dags för Nyköpingslaget Gripen att göra sin debut i Hockeyettan och de får verkligen bekänna färg direkt. Huddinge bjuder in till match och det är även säsongens första match där ligan bjuder alla hockeyälskare på en gratis sändning, en sändning som ni kan se på Hockeyettan.se 
 
Om vi ska fokusera på det som kommer hända nere på isen så är det två högst intressanta lag att hålla koll på, hemmalaget har såklart mest förväntningar på sig men Gripen är också ett lag som vi borde kunna förvänta oss en hel del av. De senaste åren har hockeyn i Nyköping genomgått en rejäl nystart, stadens största hockeylag gick i konkurs och många flyttade från staden men några valde att börja spela i Gripen. Så sent som 2015 spelade laget i division 4 men sedan dess har man avancerat rejält i seriesystemet och i vårens kvalserie till Hockeyettan slutade man tvåa, tre poäng efter Tyresö/Hanviken. 
 
Huddinge var också med i en kvalserie men på en helt annan nivå, Stockholmslaget spelade om en allsvensk plats men fick nöja sig med en femteplats och nu gäller det att ta nya tag. Om vi tar en titt på lagbygget så ser det väldigt starkt ut, det finns spelare av hög klass på varje position men som vanligt så lär man lägga mycket fokus på offensiven. Spelare som Måns Krüger, Björn Jonason & Rasmus Dahlberg Karlsson utgör stommen i en av Hockeyettans främsta forwardsuppsättningar. 
 
På backsidan har man förstärkt med flera spelare som lirade allsvensk hockey så sent som i våras men lagets viktigaste spelare hittar på målvaktssidan där Daniel Fahlström får bära ett tungt lass. Mer om Huddinge kan ni läsa i gårdagens "Top contenders" här på bloggen. 
 
3 spelare att hålla koll på i... Huddinge 
1) Adam Hansen - skicklig back som gjorde bra ifrån sig i Hockeyallsvenskan med Södertälje förra säsongen. Har tidigare visat att han är väldigt bra på den här nivån och nu räknar Huddinge med att 23-åringen ska lyfta laget ytterligare. 
2) Måns Krüger - den spelskickliga forwarden slutade tvåa i Hockeyettans poängliga förra säsongen men vann assistligan överlägset. Är en viktig del i Huddinges offensiv och har haft sina bästa säsonger i Björkängshallen. Borde nog egentligen spela på en högre nivå. 
3) Robin Sjörén - rutinerad forward som värvades in från Haninge Anchors inför förra säsongen. Gjorde stor succé och stod bland annat för 17 mål. Har öst in poäng de senaste åren och vi kan nog räkna med något i samma stil även i vinter. Har spelat allsvensk hockey med Huddinge och vill säkert göra det ytterligare en gång. 
 
3 spelare att hålla koll på i... Gripen
1) Albin Ivarsson Hamberg - Nyköpingssonen har öst in poäng de senaste säsongerna och är en av de största anledningarna till att laget numera spelar i Hockeyettan. Om nykomlingarna ska få en lyckad säsong gäller det att 23-åringen kan lyckas även på den här nivån. 
2) Adam Thim - 24-åringen från Katrineholm är förmodligen den spelaren i laget som håller högst klass. Han var ordinarie i Hockeyettan men valde ändå att avsluta säsongen 15/16 i division 3 med Gripen. Förra säsongen flyttade forwarden till Nyköping och stod för 43 poäng på 41 matcher när laget tog steget upp. Lär vara en av lagets nyckelspelare i vinter. 
3) Gustav Berlin - är en doldis på den här nivån men det mesta talar ändå för att han kommer lyckas bra.Den offensive backen stod för hela 53 poäng på 43 matcher i vintras och vi kan nog förvänta oss en hel del poäng även den här säsongen. Har potential att bli en allsvensk spelare i framtiden. 
 
Hur tror du det kommer gå i kvällens match?