INFÖR: Visby/Roma - Huddinge

Ikväll drabbar två tippade topplag samman på landets största ö. 
 
Den senaste tiden har vi skrivit en del om Hudiksvall och Kristianstads framfart men det finns fler lag som rankas väldigt högt. Visby/Roma stod för en väldigt bra säsong senast och har inlett hösten på ett bra sätt, man har serieledningen i sikte men då krävs vinst mot kvällens motståndare. Huddinge är också ett lag som har en bra säsong med sig i ryggen och precis som Visby så har man chansen att knipa förstaplatsen. 
 
Hemmalaget kommer senast från en överraskande förlust borta mot Sollentuna, en match där man dominerade och hade en stor del av spelet men där motståndaren stod för effektiviteten. Förlusten till trots känns det som att laget borde ha hyfsat goda chanser att plocka poäng mot Huddinge, en motståndare man brukar ha bra matcher emot. Det är värt att notera att Oskar Lundberg inte spelade i lagets senaste match och det är oklart om nyckelspelaren är tillbaka på isen ikväll. 
 
Trots att man har goda chanser att lyckas, kommer det med all säkerhet bli en tuff utmaning. Huddinge är ett av Hockeyettans bästa lag och man har inlett säsongen väldigt bra. Så sent som i söndags besegrades Valbo med 5-2 efter att Joakim Hällerström varit inblandad i tre av målen vilket gjorde att han klättrade till en andraplats i den interna poängligan. Björn Jonason leder densamma med sina fem poäng på tre spelade matcher och det är en riktig lågoddsare att han kommer behålla en plats i toppen av den östra seriens poängliga (just nu ligger han tvåa). 
 
3 spelare att hålla ögonen på i...Visby/Roma 
1) Sammy Gustafsson, målvakt. 28-åringen har inlett sin tredje säsong i klubben på ett väldigt bra sätt, med sina 93.6% är han tvåa i den östra seriens målvaktsliga och han lär bli väldigt viktig i kvällens match. 
2) Nick Hedemyr, forward. Nyförvärvet från Haninge Anchors har hög potential och är helt klart en spelare med allsvenska kvaliteér (när han är som bäst). Stod för ett mål i lagets senaste match. 
3) Markus Kinisjärvi, forward. Skicklig offensiv spetsspelare som värvats in med allsvenska meriter i bagaget. Ska axla Andreas Gröndahls mantel som "stjärna" i laget. Har gjort tre poäng på de inledande fyra omgångarna. 
 
3 spelare att hålla ögonen på i...Huddinge
1) Joakim Hällerström, forward. Huddinge har många offensivt skickliga spelare men Hällerström är en av dem som inte får så mycket uppmärksamhet. 22-åringen tog stora kliv framåt under förra säsongen och har inlett hösten väldigt bra. 
2) Alexander Anderberg, back. Anderberg har värvats in från Vita Hästen där han inte riktigt lyckades men i Hockeyettan har 20-åringen potential att göra ett större avtryck. Har det mesta som krävs för att lyckas och har gjort bra ifrån sig under de inledande omgångarna. 
3) Måns Krüger, forward. Rutinerad men samtidigt fortfarande ung forward som får ett stort ansvar i offensiven. Spelar oftast som center i förstakedjan och är utan tvekan en av den östra seriens bästa spelare. 
 
Vilket lag tror du vinner kvällens match?