SHL

SHL-kollen

Igår drog landets bästa hockeyliga igång. 
 
Som ni vet skriver jag mest om allsvenskan och Hockeyettan på den här bloggen, men igår var det dags för SHL att dra igång och jag tog faktiskt en titt på hur det gick i premiärmatcherna. Här är några saker som jag noterade. 
 
Nyförvärven höjer mästarna
HV71 är fyllt av erfarna spelare men i gårdagen premiär mot Djurgården klev några nya förmågor fram. Poängkungen i allsvenskan, Victor Ejdsell, stod för en fin debutmatch och Pierre Engvall visade direkt att han kan ta för sig även på den här nivån. Just Engvall var en av matchens bästa spelare och känslan är att han kommer kunna göra en väldigt fin rookiesäsong i SHL. 
 
Inspirerande start av nykomlingen
Att åka till Scandinavium och möta Frölunda är en av de svåraste uppgifterna som finns i svensk hockey, men det skrämde inte nykomlingen Mora. Laget från Dalarna stod för en väldgt bra match och deras hårda slit gav utledning, man får åka hem med en poäng i bagaget och självförtroendet höjdes säkerligen av insatsen. 
 
Tung derbyseger 
Malmö var en av de positiva överraskningarna förra säsongen och man inledde den här säsongen på samma sätt. I gårdagens derby mot rivalen Rögle var det aldrig något snack, i slutet av första perioden klev nyförvärvet Andy Miele fram och gav sitt lag ledningen och det skulle bli det matchavgörande målet. Röglekeepern Emil Kruse fick slita på egen hand och utan honom hade det nog blivit ännu större siffror än de 5-0 som det faktiskt blev. En premiär säger sällan så mycket om hur lyckad en säsong kommer bli, men känslan är att Malmö blir ett lag att räkna med även i vinter. 
 
Vi kan även nämna att Luleå tog två poäng i sin hemmapremiär mot Örebro (4-3) och att Färjestad besegrade Linköping på straffar efter att Per Åslund gjort det avgörande målet. På tisdag rullar serien vidare med Karlskrona möte mot Skellefteå och Växjös match mot Brynäs.