En av Hockeyettans största förhandsfavoriter förstärker truppen med en rutinerad spelare. 
 
Sedan Troja/Ljungby tog steget upp i allsvenskan har Kristianstad seglat upp som de flestas favorit i Hockeyettan, man har en stark trupp på pappret och nu har den blivit ännu starkare. Den senaste tiden har Robin Sterner tränat med laget och nu står det klart att den rutinerade forwarden stannar i klubben. 
Sedan provspelet tog slut förra helgen har jag haft en bra dialog med Robin och hans agent angående vidare spel i KIK, säger sportchef Jocke Johansson till klubbens hemsida. 
 
Sterner är en erfaren spelare som hunnit med väldigt mycket trots att han fortfarande har några år kvar tills 30-strecket. 27-åringen visade tidigt att han var en lovande spelare och fick debutera i Elitserien med Färjestad redan 2009. Samma vinter spelade han även i Skåre som höll till i division 1, där blev han lagkamrat med bland andra Magnus Nygren (Davos) och Marcus Johansson som numera håller till i New Jersey Devils. Skåre var Färjestads "farmarlag" men den kommande säsongen spenderades till stor del i Karlstads stolhet där han spelade totalt 67 matcher under vintern. 
 
Säsongen 11/12 blev det ytterligare 45 matcher i FBK-tröjan men sedan blev han utlånad till Örebro och efter säsongen skrev han på för Timrå, som också höll till i SHL. Det blev bara en säsong uppe i norr, sedan tog Sterner steget ner till Hockeyallsvenskan där det blev en och en halv säsong med Rögle vilket resulterade i 20 poäng på 95 matcher. Sedan flytten från Ängelholm har forwarden hållit till i Norge och Danmark, den gångna säsongen stod han för 26 poäng på 54 matcher i Odense men nu är han alltså tillbaka i svensk hockey. 
 
Det är svårt att veta vilken klass Sterner håller, den danska ligan är ganska ojämn men Kristianstad verkar säkra på sin sak och det ska bli intressant att följa forwardens framfart under hösten. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress