Succéstart för nykomlingen

Idag har Hockeyettans första omgång dragit igång på allvar med flera intressanta matcher.

Härom dagen smygstartade serien men det är först idag som Hockeyettan verkligen tagit fart, under dagen har har mängder med matcher spelats och en av dessa var uppe i Boden. Nykomlingen som storsatsat under sommaren bjöd in Piteå till kamp och det skulle bli en lyckad premiär. Gästernas Alexander Selin försökte skapa spänning med sina två mål men Boden drog tillsist det längsta strået och lyckades vinna matchen med 3-2.

I den här matchen kan vi notera att nyförvärvet Sebastian Huczkowski hade en lyckad debut i sitt nya lag. 20-åringen tog plats i förstakedjan tillsammans med Viktor Sandberg & Jesper Ylivaino och var inblandad i två av Bodens mål. Talangens framfart var såklart postiv för hemmalaget och det var även positivt att drygt 1400 åskådare tagit sig till matchen, det känns verkligen som att Boden kan bli en färgstark nykomling.

En annan nykomling som också fick en lyckad premiär är Grums, idag fick man med sig två poäng från matchen mot Enköping efter att Robin Wall skjutit hem segern i förlängningen. Som nykomling får man det ofta ganska tufft men man har turen att spela i en av de svagare grundserierna vilket gör att vi verkligen inte ska räkna ut dem på förhand.

Flera, med Hockeyettan mått mätt, stora lag hade svårt under premiärdagen. Uppe i norr fick Asplöven nöja sig med två poäng när man tagit sig till Skellefteå för att ta sig an SK Lejon. Där krävdes det straffar innan laget från Haparanda kunde lämna isen med en seger i behåll. Här kan vi lyfta fram hemmalagets Oskar Sehlstedt som räddade 45 skott, utan hans fina spel hade man nog inte fått med sig några poäng från den här matchen.

Ett annat lag som, likt Asplöven, fick en ganska tung dag var Kristianstad. Laget tippas högt av de flesta men mot Hanhals blev det förlust. Inför den tredje perioden stod det 2-2 men efter pausvilan kunde hemmalagets Kim Jonsson säkra segern, en seger som känns väldigt överraskande. För KIK gäller det att ladda om snabbt, redan på onsdag är det dags för nästa match då Helsingborg står för motståndet.

Jonas Lönn är utan tvekan dagens lirare, Grästorpsspelaren hade stor del i lagets seger borta mot Helsingborg. Inför den tredje perioden låg man under med 3-0 men efter pausvilan satte forwarden en reducering, han var sedan inblandad i ytterligare ett mål innan han sedan stod för kvitteringen. Matchen fick avgöras på straffar och där klev 34-åringen fram igen, han var ensam om att överlista målvakten och Grästorp kan åka hem med två sköna poäng i bagaget.