Summering av helgen

Det börjar bli hög tid att summera helgen. 
 
Nu börjar allt fler lag komma igång med sina försäsonger och de senaste dagarna har både allsvenska och Hockeyettanlag slipat på formen inför seriespelet som närmar sig. Nere i Ljungby hölls "Silverstone cup" och även om själva arrangemanget kanske inte höll toppklass så gav det Troja/Ljungby, Oskarshamn, Tingsryd och Vita Hästen chansen att mäta krafterna med varandra. Cupen var upplagd med två semifinaler där Oskarshamn och Tinsgryd avancerade till en final som TAIF vann med 2-1 efter att Hannes Johansson gjort det avgörande målet. 
 
Nere i Kristianstad drabbade flera av Hockeyettans mest intressanta lag samman, där fick publiken se sitt hemmalag besegra toppkonkurrenten Västerås med 2-0 under fredagskvällen och man följde sedan upp det med att besegra KRIF dagen efter. För Västerås blev cupen något av ett misslyckande, även mot Västervik blev det förlust (0-2) och även om man vann dagens match mot KRIF så finns det nog en del att slipa på inför seriepremiären mot Mariestad den 15:e September. 
 
När Oskar Drugge satte 0-3 till Västervik så såg finalen mot Kristianstad avgjord ut men hemmalaget vägrade att ge upp och med mindre än två minuter kvar av den tredje perioden satte Mikael Johansson 4-3 och vändningen var därmed fullbordad. För KIK:s del var cupen ett bevis på att man verkligen ligger i framkant jämfört med många andra lag i Hockeyettan. 
 
Ett annat Hockeyettanlag som ser väldigt intressanta ut är Hudiksvall och igår visade man prov på ett lovande spel när Östersund besegrades med 1-3 på sin hemmaplan. För Hudik var det den tredje raka segern under försäsongen och känslan är att man kommer bli bättre för varje match som går. Trots segern verkade man inte helt nöjda med insatsen. 
Vi gick runt på de spelare vi hade disponibla och det är förstås alltid bra att vinna, men jag tycker vi gjorde en bättre match förra gången vi möttes. Men det är så här det ser ut ibland och utifrån ett bra försvarsspel och en bra målvakt så hittar man nycklar även för det offensiva, löd tränaren "Lillis" Lövbloms analys till klubbens hemsida efter slutsignalen. 
 
Dagens riktiga stjärnsmäll delade Borlänge ut när man krossade Huddinge med hela 8-0 efter att Sebastian Bengtsson & Markus Nygren gjort två mål vardera. Det är svårt att säga om den här vinsten betyder att man kommer gå som tåget den här säsongen men visst är det ett styrkebesked.