Blir det här säsongen då talangfabriken lyckas fullt ut?
 
Huddinge har varit ett av seriens bästa lag de senaste säsongerna men man har saknat det där sista lilla för att ta steget upp till allsvenskan. Nu har man förstärkt truppen med flera duktiga spelare och det här kan mycket väl bli säsongen då man får alla bitar på plats. 
 
Viktig förlängning
Alla framgångsrika lag i serien tappar spelare, även Huddinge. En av de främsta spelarna, Daniel Fahlström, har dock valt att stanna. 22-åringen har spenderat flera säsonger i bakgrunden men förra vintern slog han igenom med dunder och brak och nu får han räknas som en av Hockeyettans främsta på positionen. När det blev dags för kvalspel fick han dock inte allt att stämma så det finns fortfarande saker att förbättra för den lovande målvakten. 
 
Offensiv defensiv
Huddinge är vida känt för sitt offensiva spel men under sommaren verkar man ha lagt fokus på defensiven. På backsidan har man förstärkt med spelare som Adam Hansen (Södertälje) och Alexander Anderberg (Vita Hästen). Just Hansen är en riktig klassvärvning, man får in en spelare som är bra i defensiven men som ändå har potential att bidra en hel del i det offensiva spelet. Säsongen 15/16 stod han för 45 poäng i serien (inklusive kvalspel) och han gjorde bra ifrån sig i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen. 
 
Seriens främsta?
Hockeyettan kryllar av riktigt duktiga spelare som har sin styrka i passningsspelet, frågan är inte om Huddinges Måns Krüger är den främste av alla i just den kategorin. 25-åringen gjorde hela 60 assist under sin debutsäsong i serien (12/13), förrförra vintern blev noteringen mer beskedliga 27 men i vintras stod han för 56 framspelningar. Forwarden har tidigare fått chansen i allsvenskan men inte riktigt lyckats ta den, en ny lyckad vinter kan ge ett nytt tillfälle att visa upp sig på en högre nivå. 
 
Nästa storspelare?
Huddinge är känt som "talangfabriken" och till den här säsongen har man förstärkt truppen med en väldigt lovande spelare. Redan för två säsonger sedan fick Anton Kalte debutera i allsvenskan och i vintras spelade 19-åringen 27 matcher i serien med Timrå, nu är det tänkt att en säsong i Hockeyettan ska få ytterligare fart på utvecklingen. Kalte visade tidigt sin potential och tog plats i U17-VM truppen säsongen 13/14 där han stod för tre poäng på fem matcher. De två senaste säsongerna har talangen varit lagkapten i Timrås J20-lag och det ska bli väldigt intressant att följa forwardens framfart under vintern. 
 
Hur tror du det kommer gå för Huddinge den här säsongen?
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress