Vi fortsätter att granska några av Hockeyettans största förhandsfavoriter. 
 
Efter att ha tagit en titt på Visby/Roma och Mariestad är det dags att bege oss söderut, mot ett lag som var väldigt nära att få spela i Hockeyallsvenskan. Om IK Pantern fått avslag från sin dispensansökan hade platsen förmodligen gått till Kristianstad men nu får man sikta in sig på en ny säsong i Hockeyettan. En säsong där man är den södra seriens största favorit. 
 
Rutinerad tränare
Laget har ett gäng rutinerade spelare men den som har mest rutin är utan tvekan tränaren, Mats Lusth gjorde sin första säsong som tränare redan 01/02 då han var assisterande tränare i Mora. Sedan dess har 55-åringen coachat klubbar som Frisk Asker, Olofström, utländska Grenoble och inte minst Malmö, som han tog upp till SHL våren 2015. Lusth har även en långt spelarkarriär bakom sig vilket resulterade i bland annat tre SM-guld (86,88,92) och närmare 500 Elitseriematcher i främst Malmö där han spelade totalt nio säsonger. 
 
Offensiva värvningar 
Kristianstad ser starka ut på alla fronter men det är offensiven som fått mest uppmärksamhet under sommaren. Sedan säsongen tog slut har man förstärkt forwardssidan med bland annat Johan Skinnars som 27 poäng i Södertäljetröjan, just nu har man även Hudiksvalls poängkung Joonas Sammalmaa på try-out och från Östersund har man norpat Sonny Karlsson som är stod för 22 assist på 34 matcher förra säsongen. Offensiven ser ut att kunna bli minst sagt bra den här vintern. 
 
Seriens bästa duo?
Trots texten om offensiven ovan så finns det även en stark defensiv i laget, på målvaktssidan har man två spelare som mycket väl kan bilda hela Hockeyettans bästa duo. Joel Gistedt är utan tvekan en av serien 1-3 bästa på positionen, förra säsongen visade han hög klass från start och var sedan en av kvalseriens bästa spelare. Om Gistedt blir skadad behöver man inte få panik, bakom honom hittar vi en fullvärdig backup i Joakim Strandberg, som snittat över 90% per match de senaste sex säsongerna.  
 
Kapten pålitlig 
Om man pratar om Kristianstad så kommer oftasts Fredrik Hansson upp i samtalet. Den rutinerade forwarden, som gör sin tredje säsong som lagkapten, är en av lagets viktigaste spelare och han är även en spelare som alltid gör sitt jobb. 29-åringen gör sig redo för sin sjunde säsong i laget och han kan blicka tillbaka på sin bästa säsong i karriären, forwarden stod för hela 63 poäng och var en av Hockeyettans bästa spelare. Om laget ska ta det sista klivet och nå allsvenskan gäller det att kapten pålitlig fortsätter i samma stil. 
 
Kommer Kristianstad nå den allsvenska kvalserien även den här säsongen?
 
Erik

Inte en chans att dom tar sig upp till allsvenskan. Real Hudiksvall som kommer göra det iår.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress