Allsvensk värvning av Vimmerby

Hockeyettanlaget förstärker defensiven med ett rutinerat namn. 
 
Inledningen av våren har varit ganska tuff för Vimmerby, man har förviso förlängt med Jakob Karlsson men spelare som Jesper Kokkonen och Markus Modigs har lämnat för att försöka slå sig in i allsvenska lag. Man har även tappat en del backar så dagens värvning gör säkerligen lagets supportrar extra glad. Det är ingen mindre än Oscar Carlsson som är tillbaka i moderklubben, han kommer senast från spel i Västervik. 
Det är en stabil och rutinerad spelare som kommer ge oss trygghet på backsidan, och han kommer kunna bidra såväl offensivt som defensivt. Känns naturligtvis också bra att kunna får hem ytterligare en Vimmerbykille också, säger sportchefen Daniel Stolt till klubbens hemsida. 
 
Det här får ses som en väldigt bra värvning, man får in en erfaren men fortfarande hungrig spelare som vet vad som krävs för att spela på en hög nivå. Carlsson debuterade i Vimmerbys A-lag redan säsongen 06/07 men sedan blev den en flytt till Tingsryd där det väntade två säsonger i juniorlagen innan han fick chansen att debutera i Hockeyallsvenskan. 2012 var backen tillbaka i Vimmerby men efter att ha spelat två säsonger lämnade han åter moderklubben för att spela i allsvenskan, den här gången med BIK Karlskoga. Sedan dess har 26-åringen hunnit med att spela närmare 200 matcher på den nivån men nu är det alltså åter Hockeyettan och Vimmerby som gäller. 
 
I och med dagens värvning har Vimmerby fyra spelare med kontrakt, vilket betyder att vi nog kan förvänta oss en hel del nyheter kring laget den närmaste tiden.