Backen till Hudik?

Hockeyettanlaget ryktas förstärka defensiven. 
 
Hudiksvall har kommit en bra bit på sitt lagbygge, så sent som i måndags gick de ut med värvningen av William Mann och nu ryktas man förstärka backsidan med ytterligare en spelare. Det är tidningen dagens Vimmerby som skriver att klubben är muntligt överens med Albin Runesson, något som backen själv också bekräftat.
Inga papper är påskrivna än, men vi är muntligt överens, säger backen till tidningen. 
 
 
Det blev bara en säsong i Vimmerby för Runesson.
Foto: Johnny Anderson 
 
Ingenting är som sagt var påskrivet men det mesta verkar tala för att 21-åringen fortsätter karriären i Hudiksvall, en klubb han tidigare aldrig representerat. Backen har Ramsele som moderklubb men fick sitt genombrott i i Modos organisation, där gjorde han fina insatser på juniornivå vilket tillslut ledde till att han fick chansen att visa upp sig i klubbens A-lag. Säsongen 14/15 stod han för totalt 25 matcher i SHL, vintern efter blev det ytterligare tre innan han lånades ut till Mora där det blev totalt sex matcher. 2016 flyttade han till Sundsvall för att få mer speltid och där stod han för åtta poäng på 42 matcher men efter en säsong flyttade han ner till Vimmerby men nu är han alltså tillbaka lite längre norrut igen. 
 
Runesson är ingen spektakulär back men han är talangfull och bra i egen zon, något som kan visa sig minst lika viktigt om Hudiksvall ska lyckas bättre den kommande säsongen. Värvningen kan få igång spekulationer om Hockeyettanlaget även har blicken på Albins storebror Petter, som var lagkamrat i Vimmerby och som gjort en väldigt fin säsong. Problemet är bara att han förmodligen även har allsvenska ögon på sig, han stod för två inhopp i Oskarshamn den här säsongen och en flytt dit kan mycket väl ske. Annars vore det en drömvärvning för Hudiksvall.