Backlöfte till Hockeyettan

Skövde förstärker truppen med en lovande spelare. 
 
Den här säsongen kan knappast gå till historien som en av klubbens mest lyckade, laget fick nöja sig med en åttondeplats i allettan och i playoffspelet mot rivalen Mariestad räckte man inte riktigt till. Nu är siktet inställt på att ta nya tag. Lagbygget inför den kommande säsongen har redan kommit igång och idag presenterade klubben sin senaste förstärkning. Det handlar om backen Oskar Ahokas som senast kommer från spel i Lidköping. 
Det ska bli oerhört roligt och det är en stor ära att få dra på sig Skövde IK-tröjan igen, säger backen till klubbens hemsida. 
 
I sitt pressmeddelande beskriver man Ahokas som "en av regionens mest spännande backar" och det är svårt att inte hålla med. 20-åringen, som tidigare spelat juniorhockey i Skövde, har spenderat de senaste säsongerna i Hockeytrean och den här vintern har den lovande backen dominerat på ett imponerande sätt. Ahokas noterades för hela 67 poäng på 33 matcher vilket är en fantastisk siffra, speciellt om man är back. 
 
Det är passande att plocka in en lovande spelare till laget för igår presenterade man även en ny tränare, en tränare som är van att ta hand om just lovande lirare. När det stod klart att man inte skulle fortsätta med Tomas Kempe föll valet på Johan Hellström som senast kommer från uppdraget som tränare för Oskarshamns J20-lag, som håller till i J20 Elit. Hellström har tidigare varit tränare i Hanhals och Olofström men det här blir första gången som 29-åringen har huvudansvaret i ett Hockeyettanlag. 
Man har hört mycket gott om klubben, staden och supportrarna. Jag känner till några av spelarna, Forsmark (Oscar) bland annat. Sen så klart har man hört om derbyna också, sa Hellström på gårdagens presskonferens. 
 
Det är svårt att veta vad vi ska förvänta oss av Skövde nästa säsong, backsidan ser ut att vara mer eller mindre intakt men på forwardssidan lär man förmodligen byta ut en del spelare. Sedan ska det bli spännande att se hur man gör på målvaktssidan, jag tycker att både David Persson-Thorsell & Tim Hultstrand har potential att bli väldigt duktiga. Sedan skulle jag tro att det finns en hel del intresse kring båda spelarna, inte minst Hultstrand som fått chansen i juniorlandslaget den här säsongen.