Backlöfte till Hudiksvall

Hockeyettanlaget fortsätter med sitt lagbygge inför den kommande säsongen. 
 
Att säga att Hudiksvall är klara med sitt arbete inför nästa säsong vore en rejäl överdrift men man har kommit en bra bit på vägen, speciellt när det kommer till defensiven. Idag gick klubben ut med nyheten att backen William Mann är klar för spel. Den unge backen kommer senast från spel i Östersund men nu är han tillbaka i moderklubben. 
- Jag valde att skriva på eftersom jag spelade här under ungdomsåren och trivdes väldigt bra, jag har mycket polare kvar som jag kan börja ta kontrakt med igen. När frågan kom upp var det ett självklart val, säger nyförvärvet till klubbens Webb-TV. 
 
Mann kommer som sagt var senast från Östersund, där har han spenderat de tre senaste säsongerna, förra vintern var det dags att göra seniordebut. Då fick han spela totalt sexton matcher med A-laget och den här säsongen har han dubblerat den siffran, han har dessutom gjort sina första poäng i Hockeyettan.  Det här är ingen spetsvärvning men det är ändå en förstärkning som jag tror att lagets supportrar gillar, det är alltid populärt när en egen produkt vänder hem. Mann har dessutom stor potential och det ska bli intressant att följa 19-åringen den kommande säsongen. 
 
Idag gick Hudiksvall gav även besked om tre spelare som inte kommer spela med laget i höst. Backarna Hercules Ölander Horn och Markus Västilä samt forwarden Joonas Koskinen har inte skrivit på nya kontrakt. Det är oklart om det är för att de själva vill lämna eller om Hudiksvall inte ville ha kvar dem, känslan är dock att det är svårt för lag på den här nivån att nobba en spelare som Koskinen. Den rutinerade forwarden stod för 26 poäng på 38 matcher men klubben kanske känner att han är påväg neråt i karriären, 31-åringen tappade ju faktiskt närmare 20 poäng jämfört med säsongen innan. 
 
I och med Manns signatur har Hudiksvall sju backar, två målvakter samt sex forwards i sin trupp. Det återstår att se vem som blir nästa pusselbit i lagbygget.