Gripen förstärker offensiven

Nyköpingslaget har inlett sitt lagbygge inför den kommande säsongen. 
 
Inför säsongen kom Gripen in som nykomling till Hockeyettan och det skulle bli en relativt lyckad "återkomst" för Nyköpingslaget, man slutade sexa i grundserien och följde sedan upp det med en tredjeplats i vårserien. Något som gör att man inte behövde kvala för att behålla sin plats. Sedan säsongen tog slut har det varit ganska tyst kring klubben men idag har man släppt nyheten att Christian Axelsson ansluter. 
 
Forwarden värvas in från Kumla men kommer senast från spel i Norrköpingslaget IK Guts som han förstärkte under deras kval till Hockeytvåan. 25-åringen noterades för 26 poäng på 33 matcher i Kumlatröjan och kommer in med relativt höga förväntningar på sig. Centern debuterade i Hockeyettan redan säsongen 10/11, sedan dess har han hunnit göra över hundra matcher i serien men det har även blivit ett äventyr i nordamerika där han spenderade drygt två säsonger. 
 
Det är svårt att säga varken bu eller bä om Gripens lagbygge, dagens värvning var vårens första och man har bara förlängt kontraktet med en av sina spelare - backen Emil Karlsson. Det finns ett gäng spelare som jag hoppas man väljer att förlänga med, bland annat poängkungen John Moberg och backen Gustav Berlin. Sedan en tid tillbaka står det klart att Albin Ivarsson Hamberg inte får förnyat förtroende i Vita Hästen, där har Nyköpingslaget en spelare att försöka förstärka truppen med. Forwarden spelade drygt 20 matcher med dem den här säsongen och han skulle nog må bra av ytterligare några månader i Hockeyettan innan han är redo för ett nytt allsvenskt äventyr.