Jobbigt läge

Läget ser tufft ut för ett av de allsvenska lagen. 
 
Det återstår visserligen ett par omgångar men efter gårdagens matcher i den allsvenska kvalserien ser det minst sagt mörkt ut för Troja-Ljungby. Inför kvalspelet tippades man högt (jag själv satte dem som etta) men man har inte riktigt fått spelet att stämma och med två matcher kvar att spela har laget sex poäng upp till andraplatsen. Man har dessutom sämre målskillnad än tvåan Västervik. 
 
Som ni märker talar en hel del för att Troja kommer spela i Hockeyettan till hösten, något som skulle göra att intäkterna minskar och chansen att behålla sina toppspelare gör detsamma. Det finns en del spelare som det redan ryktas kring, inte minst lagets skyttekung. Tor Immo vann faktiskt hela Hockeyallsvenskans skytteliga och med sina 27 fullträffar har han fått betydligt större klubbar att få upp ögonen för honom. SHL-klubbar sägs ha koll på honom men Leksand verkar vara det hetaste alternativet för 23-åringen. 
 
En annan spelare som förmodligen inte skulle följa med laget ner i "ettan" är Nicolai Meyer, den danske spjutspetsen noterades för nitton fullträffar under grundserien och det mesta talar för att han kommer byta klubb ganska omgående efter att den sista kvalmatchen är spelad. 24-åringen har tidigare representerat Tingsryd och Västervik men känslan är att någon av storklubbarna (Leksand, AIK eller Modo) ligger bäst till att få Meyers signatur på ett papper. 
 
Följer Robin Johansson med moderklubben ner till Hockeyettan om man inte lyckas kvala sig kvar?
Foto: Hamza Kücükgöl
 
Immo och Meyer är inte ensamma om att vara spelare som är för bra för att spela i Hockeyettan, målvakten Robin Johansson har gjort en fullt godkänd allsvensk debutsäsong och forwarden Jonathan Johnson lär också ha andra klubbars ögon på sig. Johansson har visserligen ett kontrakt som sträcker sig även över nästa vinter men om erbjudanden skulle droppa in så kan det ändå bli svårt att behålla keepern. Även spelare som David Rundqvist och Jonathan Nielsen lär inte vara jättesugna på att ta ett kliv nedåt i seriesystemet. 
 
Men vi ska inte ta ut något i överskott, Troja kan fortfarande hålla sig kvar men då krävs först en seger borta mot serieledande Västerås (som mer än gärna vill säkra avancemanget på hemmaplan) och sedan hemma mot Huddinge. 
 
Tror du att Troja lyckas vända på steken och behålla en allsvensk plats?
 
 
1
Ballustrad

Nej, Troja vänder inte på några stekar och även om de gör det så lär inte övriga lag bara stå och se på.