Klassbacken tillbaka i norr

Östersund har gjort en stark värvning. 
 
Den här säsongen blev som bekant inte riktigt vad laget vid storsjön hade hoppats, det blev respass mot Tranås redan i den första playoffrundan och både spelare och tränare fick ta en tidig semester. Det gav klubbledningen chansen att inleda sitt lagbygge extra tidigt och man verkar vara på god väg, inför helgen hade man tolv spelare i sin trupp och igår blev det ytterligare en. Dessutom ett bekant ansikte som lagets supportrar förmodligen minns sedan tidigare. 
 
Defensiven har inte riktigt varit lagets adelsmärke på sistone och därför kan värvningen av Petter Runesson visa sig viktig, han visade sin potential redan 2012 (då han spelade i just Östersund) och sedan dess har han blivit ännu bättre. Den spelskicklige backen har spenderat de två senaste vintrarna nere i småländska Vimmerby men nu är 24-åringen tillbaka i klubben där han tidigare spelat tre säsonger, den senaste 15/16. Den här säsongen noterades Runesson för 23 poäng på 39 matcher och hans fina insatser gjorde att han även fick chansen att debutera i Oskarshamn, dit han blev utlånad för att spela två matcher. Dessutom har klubben förlängt med backen Oskar Brändström samt forwarden Daniel Magnusson, så nu börjar det verkligen hända saker. 
 
Värvningen av Runesson är väldigt bra och den kan säkert skänka lite glädje till en sportintressad stad som mest fått negativa rubriker de senaste dagarna. Det återstår att se om Ramselesonen kan göra detsamma även när säsongen drar igång. 
 
Även nere (sett från Östersunds läge) i huvudstaden händer det saker. Under söndagen gick nämligen Väsby ut med nyheten att Nick Hedemyr kommer spela med dem den kommande säsongen. Forwarden kommer senast från spel i Visby/Roma men nu är han tillbaka i hemstaden, där han tidigare spelat med lag som Haninge och Huddinge. 
- Han är en smart spelare som är utrustad med ett bra och snabbt skott. Vi är glada att Nick fortsätter sin hockeysatsning hos oss och vi är övertygade om att han kommer passa väl in i vår filosofi, säger sportchefen Tom Tärnström till klubbens hemsida.