Målvakt klar för Vita Hästen

Nu står det klart vilka målvakter som ska stoppa puckarna i Norrköpingslaget. 
 
Sedan en tid tillbaka är det bestämt att Viktor Kokman kommer vara kvar i Vita Hästen, hans kontrakt med moderklubben förlängdes men ungefär samtidigt stod det klart att Pontus Sjögren inte skulle stanna i klubben. Sedan dess har det diskuterats en hel del om vem som skulle kunna ersätta den rutinerade målvakten och nu är det officiellt. Valet föll på Marcus Hellgren Smed, som senast kommer från spel i Hockeyettan med Borlänge. 
 
Den 24-årige keepern är fostrad i Leksands organisation men lämnade klubben 2013, då hade han bland annat spelat i J20-laget men karriären skulle fortsätta i AIK där det också blev spel i J20. Efter en säsong i Stockholm flyttade talangen till Enköping där han spelade sexton matcher under sin första vinter på seniornivå, flyttlasset gick sedan vidare till Mörrum för att 2016 hamna i Borlänge. Under sin första säsong hade han en räddningsprocent på drygt 92 vilket gjorde att Mora fick upp ögonen för honom, han lånades ut dit men fick inte spela något. 
 
Den här säsongen har också gått väldigt bra för Hellgren Smed, med sitt Borlänge tog han sig hela vägen till den allsvenska kvalserien och han hade bland annat en räddningsprocent som imponerade (94.48) under allettan som laget vann. Det blev sedan spel i Hockeyettanfinalen mot Huddinge och där stod han bland annat för 31 räddningar i matchen som tog laget till kvalserien. Kvalspelet fortsatte med en jättematch där han räddade hela 48 skott mot Huddinge och halvvägs in i serien nosade man faktiskt på en allsvensk plats men man fick tillslut nöja sig med en femteplats. 
 
Att det finns potential i nyförvärvet råder det inget tvivel om, sedan är det kanske en del supportrar som hade önskat ett mer rutinerat namn som "running mate" till Viktor Kokman men det är en annan femma. Hur som helst blir det här Hellgren Smeds första säsong på allsvensk nivå och det ska bli intressant att se hur han klarar av att ta det steget.