Profilen tillbaka i Haninge

Det börjar hända saker i Anchors. 
 
Det senaste året har varit minst sagt tungt för Haninge Anchors, laget tog sig till Hockeyettan och stod för ett par lovande säsonger men man hade även en ganska dålig ekonomi vilket tillslut ledde till att man tvingades lämna serien. Nu verkar det sakta men säkert vara påväg åt rätt håll, om jag förstått saken rätt kommer laget spela i Hockeytvåan till hösten och nu har man gjort klart med en ny tränarduo. Dels kliver Ludvig Zettervall in, han kommer senast från ett uppdrag som tränare för ett av Djurgårdens juniorlag. 
 
Zettervall är relativt oprövad på den här nivån men det är inte den andra tränaren, som ska dela arbetet med Ludvig. Det är ingen mindre än Stefan Pettersson som ska ta sig an den uppgiften. 40-åringen har varit assisterande tränare i klubben men han är främst ihågkommen från sin tid som spelare, 2013-15 stod han för 92 poäng på 59 matcher och han hade stor del i klubbens avancemang till Hockeyettan våren 2014. Pettersson har även en lång bakom sig på en högre nivå, debuten i allsvenskan skedde redan 1999 och två år senare gjorde han sin första match i elitserien. Sedan väntade spel i klubbar som Linköping, Djurgården och HV71 men det blev även utlandsspel och en hel del A-landskamper. 
 
Det här är givetvis ett bevis på att A-laget håller på att vakna till liv igen och man har dessutom kontrakterat sin första spelare. Det är backen Jonathan Fagerlund som är tillbaka i Anchors igen, han spelade med laget säsongen 16/17 för att sedan fortsatta karriären i Hockeyettan med Nacka men nu är den 21-årige backen tillbaka i den vinröda tröjan igen. 
 
Man ska inte stressa uppbyggnaden av laget men jag hoppas att vi snart får se ett Haninge som kan bjuda på ett bra spel igen, för några år sedan var man som sagt var en snackis i Stockholmsområdet och det fanns en hel del potential i föreningen. Det stora problemet är att man slåss med många andra klubbar på en relativt liten yta, det finns inte hur många sponsorer som helst och det är därifrån en stor del av intäkterna kommer ifrån.