SHL-värvningar av "löven"

Umeås stolhet spänner musklerna. 
 
Rent historiskt är Björklöven ett av svensk hockeys mest klassiska lag men de senaste åren har det gått ganska tungt, man har inte spelat i elitserien sedan 2001 men det verkar gå åt rätt håll. Den här säsongen stod man för sin, placeringsmässigt, bästa säsong sedan 2008 och målsättningen verkar vara hög inför hösten. Idag gick klubben ut med inte bara en utan två värvningar. Båda från SHL-klubbar. Målvaktssidan förstärks med Mattias Pettersson och centern Kristoffer Söder ansluter också till Umeålaget. 
Processen kring rekryteringen av ytterligare en målvakt har varit lång. Vi är glada över att vi funnit en lösning som gjorde att Mattias blev tillgänglig för oss. Han har den profil vi sökt där han med SHL-erfarenhet och en redan mycket hög nivå i sitt spel fortfarande har stor utvecklingspotential, säger sportchefen Fredrik Grönberg till klubbens hemsida. 
 
 Pettersson är tillbaka i Hockeyallsvenskan
Foto: Johnny Anderson
 
Pettersson kommer senast från spel i Mora där han inte riktigt fick chansen den här säsongen, men han hade stor del i klubbens avancemang till SHL och 27-åringen håller hög klass när han får vara skadefri. Det gör även Kristoffer Söder, som lämnar Karlskrona efter att ha spelat där i åtta säsonger. Centern var 2012 med att spela upp laget i Hockeyallsvenskan och tre år senare tog man sig även till SHL. Den gångna säsongen stod 26-åringen för fem poäng på 55 matcher men i allsvenskan borde han kunna förbättra den siffran. 
 
I och med dagens värvningar har Umeålaget kommit en bra bit på sitt lagbygge, man har hela 21 spelare med kontrakt och nu finns det bara ett par lediga platser (förmodligen på forwardssidan). Sportchefen Grönberg ska ha kredd för att han fått ihop ett lag så pass snabbt, nu kan man få ihop sammanhållningen snabbt och man borde därmed komma väl förberedda till den kommande säsongen.