0

Silly season so far - del 1

Vi inleder veckan med att ta en titt på några av Hockeyettans främsta lag. 
 
Våren sprider sig som en löpeld genom landet och allt fler av Hockeyettans lag har börjat på sina respektiva lagbyggen. I det här inlägget tänkte jag fokusera lite extra på några lag som brukar nå långt och som ofta har höga ambitioner. Det är fortfrande flera månader innan säsongen drar igång men det kan ändå vara intressant att se vilka som lyckats förlänga med sina nyckelspelare och vilka som fortfarande har en hel del jobb framför sig. 
 
BODEN
Den här säsongen: 5:a i grundserien, 6:a i allettan, ut i playoff 2 (mot KRIF)
Kontrakterade spelare: 13 (1+5+7)
Största stjärnan i laget just nu: Tommy Wargh, back (30 poäng den här säsongen)
Rykten in:
Rykten ut:
Kommentar: Boden satte verkligen färg på Hockeyettan och även om man inte nådde hela vägen tycker jag att nykomlingarna ska vara mer än nöjda med sin insats. Under de första veckorna av våren har man gjort en del intressanta saker, jag gillar värvningen av Oskar Sehlstedt och man har även hunnit med att förlänga kontrakten med flera viktiga kuggar. Det råder inga tvivel om att Boden har höga ambitioner och det ska bli väldigt spännande att följa laget även i höst. 
 
ÖSTERSUND 
Den här säsongen: 2:a i grundserien, 5:a i allettan, ut i playoff 1 (mot Tranås). 
Kontrakterade spelare: 12 (2+4+6)
Största stjärnan i laget just nu: Pontus Wernerson-Libäck, forward (34 poäng den här säsongen). 
Rykten in: Petter Runesson, back (Vimmerby)
Rykten ut:
Kommentar: Det är ganska tyst kring Östersund, laget stod inte direkt för en kanonsäsong men man spelade bra under grundserien och det borde ändå finnas hyfsat höga förväntningar inför den kommande säsongen. Härom dagen stod det klart att målvakten Tim Juel stannar och det är väldigt goda nyheter, 23-åringen har potential att bli en allsvensk spelare i framtiden och han lär få en viktig roll nästa vinter. Det är noterbart att poängkungen Sebastian Fakt ännu inte skrivit på ett nytt kontrakt, 22-åringen stod för 22 mål och borde vara ett hett byte på den här nivån. 
 
HUDIKSVALL 
Den här säsongen: 2:a i grundserien, 5:a i allettan, ut i playoff 1 (mot Kalix)
Kontrakterade spelare: 15 (2+6+7)
Största stjärnan i laget just nu: Magnus Åkerlund, målvakt (92.4% den här säsongen)
Rykten in: Albin Runesson, back (Vimmerby)
Rykten ut: Lars Lundin, back(Nynäshamn)
Kommentar: Den här säsongen gick inte som Hudiksvall hade önskat, under grundserien bjöd man visserligen på ett bra spel men i allettan räckte man inte riktigt till och i playoffspelet föll man något oväntat mot Kalix. Det gör att laget och hela klubben borde gå in i nästa säsong med en rejäl revanschlust. Sedan säsongen tog slut har man hunnit med att förlänga med en del viktiga pjäser och man har även fått in ett intressant namn i Sebastian Manberg som ansluter från Vimmerby. Det gör förmodligen även backen Albin Runesson och känslan är att Hudiksvall kommer ställa upp med ett starkt lag. 
 
Joonas Koskinen kommer inte spela i Hudiksvall nästa säsong. 
Foto: Peter Scott 
 
HUDDINGE 
Den här säsongen: 1:a i grundserien, 1:a i allettan, fyra i kvalserien. 
Kontrakterade spelare: 4 (0+2+2)
Största stjärnan i laget just nu: Måns Krüger, forward (45 poäng den här säsongen)
Rykten in: -
Rykten ut: Alexander Anderberg, back (Allsvenskan) Daniel Fahlström, målvakt (Allsvenskan) Adam Hansen, back (Allsvenskan)
Kommentar: Det är svårt att inte vara imponerade av Huddinge, man har gjort det mesta rätt men trots det räckte det inte hela vägen. Igår förlorade man mot Troja-Ljungby och man tappade därmed den viktiga tredjeplatsen som, med lite flyt, skulle kunna innebära allsvenskt spel. Eftersom säsongen varit så lång har man inte hunnit med att bygga ett lag inför den kommande säsongen men några nyckelspelare hade långa kontrakt och Måns Krüger lär vara en viktig spelare även i höst. Nackdelen med att de varit så bra är att ett flertal spelare kan vara aktuella för allsvenska klubbar.  
 
VISBY/ROMA 
Den här säsongen: 3:a i grundserien, 8:a i allettan, ut i playoff 3 (mot Huddinge)
Kontrakterade spelare: 0 (0+0+0)
Största stjärnan i laget just nu:
Rykten in: Erik Brissle, forward (BIK Karlskoga)
Rykten ut: Markus Kinisjärvi, forward (Allsvenskan)
Kommentar: Trots att man slutade sist i allettan är jag imponerad av Visbys säsong, man höjde sig när det vankades playoff och man var tillslut väldigt nära att nå kvalserien. Lagbygget är däremot inte så imponerande, man har legat väldigt lågt och det är svårt att säga varken bu eller bä.Jag tror att klubben hoppas att man ska kunna locka tillbaka Erik Brissle, han lånades som bekant in från BIK Karlskoga under delar av säsongen och är en spelare som verkar ha tagit ett steg i rätt riktning under vintern. 
 
Vi kommer återkomma till ett liknande inlägg lite senare under veckan, då tar vi en titt på ytterligare fem lag i Hockeyettan.