Spänningen stiger

Påskfirandet rundades av med tre intressanta kvalmatcher till Hockeyallsvenskan.

Inför dagen låg Västerås och Borlänge på platser som skulle innebära ett allsvenskt avancemang men det är fortfarande många omgångar kvar som kan ändra det. Något vi blev varse idag. Västerås bjöd in Västervik till kamp och man fick, efter en mållös första period, ett litet grepp om matchen i och med Oscar Petterssons ledningsmål. Efter det vände dock gästerna på matchen genom två mål i andra perioden och efter pausvilan kunde Patrik Blomberg spika slutresultatet till 1-3.

Även Borlänge fick lite grus i maskineriet, trots en väldigt bra start på matchen mot Piteå. Efter drygt tretton minuters spel ledde laget med 2-0 men i andra perioden stod gästerna för tre mål som vände matchen på ett överraskande sätt och trots en hel del chanser i slutet kunde Borlänge inte få till en kvittering. Man tappar därmed tre viktiga poäng samtidigt som Piteå visar att vi inte ska räkna ut dem riktigt än.

Det här öppnade för Huddinge som stod för en fin match mot Troja-Ljungby, laget tog ledningen genom Adam Hansen och man utökade senare till 2-0. Gästerna reducerade i början av tredje perioden men närmare än så kunde man inte komma och Stockholmarna tar tre viktiga poäng i jakten på en allsvensk plats. Här kan vi notera att Rasmus Hedström stod för en väldigt fin insats, den unge keepern räddade 24 skott och hade stor del i segern.

Dagens resultat gör att både Västerås och Borlänge förlorar sina platser uppe i toppen, istället tar Västervik över serieledning samtidigt som Huddinge lägger beslag på andraplatsen. Nu går serien in i andra halvan och på onsdag kan vi bland annat se fram emot ett intressant möte mellan Troja-Ljungby och Västervik, de två lag som har mest att förlora eftersom de spelade i allsvenskan den här säsongen. Blir det förlust för hemmalaget så sätter man sig i en svår sits inför de avslutande omgångarna.