Tranås förstärker offensiven

Hockeyettanlaget förstärker truppen med två intressanta spelare. 
 
De senaste åren har Tranås vandrat i ingenmansland, man brukar lyckas relativt bra i grundserien men inte riktigt ha det som krävs för att nå allettan. Istället får säsongen fortsätta i den så kallade vårserien vilket ofta brukar ge en plats i playoff där man sedan inte lyckas ta sig hela vägen. Den här säsongen tog äventyret slut mot Kristianstad i playoff men då hade man redan slagit ut Östersund och det kändes som att man tog ett litet steg i riktning. 
 
Tranås har legat ganska lågt under vårens första veckor men idag har klubben gått ut med sina två första nyförvärv, båda på forwardssidan. Från Arboga anländer talangen Rasmus Koskinen och i Västervik hittade man André Astley
André är en högerfattad lagspelare som jobbar hårt i båda zonerna, har ett bra skott och är mycket användbar i PP. Rasmus är en liten tuff, skridskostark spelare som gillar att driva på mål, utmana sig själv att driva dit. Bra på att täcka och skydda puck för att sedan hitta möjligheter för medspelare, säger sportchefen Stefan Fransson till klubbens hemsida. 
 
Det på pappret starkaste nyförvärvet är utan tvekan André Astley, han kommer från sin bästa säsong hittills och spelade tillräckligt bra för att värvas av allsvenska Västervik. Säsongen började däremot i Lindlöven där han noterades för 30 poäng på 36 matcher och 23-åringen förväntas nog producera en hel del även i Tranåströjan. 
Även Koskinen har kapacitet att bidra i det offensiva spelet men i hans fall känns det som att han mer är tänkt för att vara en spelare för framtiden, jag tycker inte vi ska förvänta oss att han ska gå in och dominera direkt. 
 
När vi ändå tar en titt på vad som händer i Hockeyettan kan vi notera att Piteå tappar en av sina mest lovande spelare. Det handlar om forwarden Jonatan Harju som lämnar Norrbotten för att testa lyckan i Hockeyallsvenskan med BIK Karlskoga. 20-åringen lyckades inte fullt ut under inledningen av säsongen men höjde sig när det vankades playoff och i kvalserien stod han tio poäng på lika många matcher.