Allsvensk värvning av favoriten

Ett av Hockeyettans mest topptippade lag förstärker truppen med ytterligare en bra spelare. 
 
De senaste två säsongerna har Kristianstad haft siktet inställt på att nå Hockeyallsvenskan och ser man till hur arbetet under sommaren sett ut, så verkar den målsättningen finnas kvar även i fortsättningen. Den senaste tiden har klubben gjort flera starka värvningar och under gårdagen offenliggjordes ytterligare en. Den här gången handlar det om backen Alexander Edström som är klar för spel i den gröna tröjan. 
 
Backen lämnar Troja - laget han spelat i de senaste fyra säsongerna. 
Foto: Johnny Anderson
 
Edström kommer senast från en säsong i Hockeyallsvenskan tillsammans med Troja-Ljungby och nu väljer han alltså att byta klubb. Det här får ses som en prestigevärvning, inte minst tack vare att man just lyckas locka över en spelare från en annan topptippad klubb som kommer spela i samma grundserie. Det här visar att KIK har höga ambitioner och just nu har man en trupp som de flesta andra lag i serien bara kan drömma om. 29-åringen från Värnamo har flera fina säsonger i Hockeyettan bakom sig men har även samlat ihop en bra bit över hundra matcher i allsvenskan och har säkerligen siktet inställt på att spela där även i framtiden. 
 
Om vi tar en titt på Kristianstads trupp så verkar den vara mer eller mindre fylld till bredden, totalt har man 22 spelare och varje lagdel ser tillräckligt stark ut för att kunna vara med och göra upp om en topplats i den södra grundserien. Spelare som Joel Gistedt, Fredrik Hansson och inte minst Victor Löfstedt bidrar med nyttig erfarenhet samtidigt som det även finns några unga och talangfulla spelare som har sina bästa år framför sig. 
 
FAKTA: Alexander Edström
Ålder: 29 år
Längd/Vikt: 175cm/77kg
Position: back
Moderklubb: Skillingaryds IS
Statistik 2017/18: 47 matcher, 15 poäng (0+15), 10 utvisningsminuter (Troja-Ljungby)
Meriter: 134 allsvenska matcher, avancemang till Hockeyallsvenskan (2008,2017)
 
Tror du att Kristianstad är redo att ta steget upp den här säsongen?