Försäsongskollen

Under gårdagen var flera lag i farten. Här kommer en liten genomgång av hur det gick för dem.

September får räknas som hockeyns stora premiärmånad och det kommer närmare för varje dag som går. Vimmerby är ett av lagen som förväntas blanda sig i toppstriden i den södra Hockeyettanserien och igår var det dags för dem att spela säsongens första träningsmatch. Mariestad stod för motståndet och det blev en jämn historia där det tillslut blev Hampus Harlestam som fick iklä sig hjälterollen med sitt 2-1 mål en bit in i förlängningen.
Det var en typisk träningsmatch. I den andra perioden ändrade vi lite och då gick det fortare för oss. Vi kunde utnyttja vår styrka och vår fart i anfallsspelet. Det som måste bli bättre är vår förmåga att flytta puck snabbare, säger nye Vimmerbytränaren Phil Horsky till Dagensvimmerby.se

Även nere i Blekinge spelades det matcher, där tog sig KRIF an Tingsryd men det skulle visa sig bli en lite för tuff utmaning. Gästerna vann matchen med 2-3 efter att ha ryckt ifrån till 1-3 en bit in i den avslutande perioden. Trots det känns det ändå som ett litet steg i rätt riktning för KRIF, där nyförvärvet Stefan Söder stod för ett av målen.

Stefan Söder har gjort mål i KRIF's två inledande träningsmatcher.

Lite längre norrut möttes BIK Karlskoga och Södertälje och även där skulle det bli en jämna match där det tillslut krävdes förlängning för att få till ett avgörande. Hemmalagets Fredrik Forsberg blev stor matchvinnare, först med sitt ledningsmål till 1-0 och sedan med sitt 3-2 mål en dryg minut in i förlängningen. Forsberg anslöt till Karlskoga under förra säsongen, då som utlånad från Leksand, men efter att ha gjort 21 poäng på 20 matcher valde klubben att skriva kontrakt med 21-åringen som nu tippas slå igenom på allvar.