Försäsongskollen: Ny seger för hästarna

Här kommer lite blandade nyheter från några av gårdagens träningsmatcher.

Vi inleder i Björkängshallen där Huddinge bjöd in Djurgården till kamp och det blev, precis som förväntat, en väldigt tuff utmaning. Gästerna kom till start med ett ganska orutinerat lag, hela åtta spelare plockades upp från J20-laget men man järnkaminerna lyckades ändå stå för en fin insats. Noterbart från den här matchen är att Djurgårdentalangen Gustav Klingström stod för sitt första mål i seniorlaget när han spikades slutresultatet till 3-0. Den här matchen var egentligen ingen vidare värdemätare varken för Huddinge eller Djurgården men det är alltid intressant att se lag från två helt olika divisioner mäta krafterna med varandra.

I Oskarshamn drog Hockeyettannykomlingen Kalmar igång sin försäsong med att ta sig an hemmalaget och det blev en match med två ansikten. Det allsvenska laget hade väldigt mycket av spelet men Kalmar imponerade genom att gå från 1-0 till 1-2 i andra perioden, där kom ledningsmålet genom Niklas Dahlberg som förväntas få en viktig roll den här säsongen. I tredje perioden lyckades dock Oskarshamn att vända tillbaka matchen och vinna med 4-2 efter att Robin Söderqvist gjort två av målen vilket ger hans lag en bra inledning på sin försäsong. Trots förlusten lyder rapporterna att Kalmar gjort en rätt bra match och under helgen ska jag försöka ta ett litet snack med Jesper Sellin som gjorde debut i den rödgula tröjan.

Under sommaren har det snackats mycket om att Vita Hästen kommer gå mot en väldigt tuff säsong, många nyförvärv utan några större meriter gör att laget tippas lågt. Trots det har Norrköpingslaget fått en bra start på sin sensommar, i tisdags besegrades rivalen Linköping hemma i Himmelstalundshallen och i fredagkvällens match mot Södertälje stod man på nytt för en fin insats. Matchen vanns med 3-0 efter att den egna produkten Arvid Degerstedt spikat slutresultatet med lite drygt en minut kvar att spela. Noterbart är att Marcus Hellgren Smed räddade samtliga 35 puckar som kom flygande och nyförvärvet från Borlänge har fått en riktigt bra start på sin tid i klubben.

Vi kan runda av med rapporten om att Lindlöven en fin start på sin försäsong, Forshaga besegrades med 4-1 och laget från Lindesberg har något positivt att bygga vidare på. Tyvärr har jag inte hittat så mycket fakta kring den matchen.