NHL-värvning av Modo

Det allsvenska laget har lyckats med sin drömvärvning. 
 
Modo är utan tvekan ett av lagen som många tippar högt i den här säsongens upplaga av Hockeyallsvenskan, mycket tack vare att man har en väldigt stark trupp. Under sommaren har ett flertal skickliga spelare anlänt till Örnsköldsvik och idag står det klart att ytterligare en gör dem sällskap. Det är ingen mindre än backen Tobias Enström som beslutat sig för att komma hem igen, elva år efter att han lämnade klubben för att försöka slå sig in i NHL. 
Vi vill vara hemma i Örnsköldsvik och MODO är det enda alternativet för mig. Det kliar i fingrarna att komma igång igen och jag har väldigt fina minnen från när jag spelade senast. Jag vill vara med och skapa nya minnen och ser fram emot att dra på mig tröjan igen, säger Enström till klubbens hemsida. 
 
Enström har spenderat de sju senaste säsongerna i Kanada med Winnipeg Jets. 
 
Mycket har hänt sedan Enström draftades av Atlanta sommaren 2003, han valdes väldigt sent och det skulle dröja innan backen fick chansen att visa upp sig på andra sidan atlanten. Tobias stannade kvar i Modo fram till 2007 då han hade stor del i klubbens SM-guld, han stod bland annat för tolv poäng under slutspelet och de fina insatserna där gjorde att NHL-chansen skulle komma. Väl framme i Atlanta stod han för en väldigt stark debutsäsong och under de fyra kommande säsongerna skulle han vara en av lagets nyckelspelare. 2011 lades klubben ner och flyttade till Winnipeg, något som gjorde att en hel del spelare försvann men Enström valde att följa med och där spenderades sju säsonger (den sista nu i vintras) men nu är han alltså tillbaka på svensk mark. 
 
Det är inget snack om att det här är sommarens tyngsta värvning, oavsett om det handlar om SHL eller Hockeyallsvenskan. Enström har över 700 NHL-matcher på meritlistan och är trots allt bara 33 år vilket gör att han borde ha ytterligare ett par säsonger kvar i kroppen. Nu kliver han in och blir lagets största stjärna och han blir även lagkamrat med sin lillebror Tommy Enström som han inte spelat med sedan säsongen 05/06. 
 
FAKTA: Tobias Enström 
Ålder: 33 år 
Längd/Vikt: 178cm/82kg
Position: back
Moderklubb: Höga Kusten HF 
Statistik 2017/18: 54 matcher, 6 poäng (1+5), 22 utvisningsminuter (Winnipeg Jets)
Meriter: 719 NHL-matcher, SM-Guld, VM-Brons, J20-SM Guld.