Nyckelspelaren flyttar västerut

Det allsvenska laget tappar en av sina främsta spelare. 
 
Det är knappast någon nyhet att Pontus Sjögren inte väljer att spela vidare i Vita Hästen, det har varit klart sedan länge. Det har däremot varit en del spekulationer i var han kommer fortsätta karriären men idag har Dundee Stars gått ut med nyheten att stockholmaren är en del av laget den kommande säsongen. Det här blir 33-åringens första utlandsäventyr. 
- Pontus har spelat på en hög nivå hela sitt liv. Han är en riktig tävlingsmänniska. Jag tror verkligen att vi har en målvakt som kan göra en stor skillnad, vi ser fram emot att ha honom i Dundee, säger sportchefen Omar Pacha till klubbens hemsida. 
 
Sjögren spelade 68 tävlingsmatcher i den rödvita tröjan. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Trots att alla vetat att Sjögren skulle lämna Vita Hästen så får det räknas som en relativt tung förlust. Den rutinerade keepern har varit förstavalet sedan han anslöt i november 2016 och den gångna säsongen stod han i 40 av lagets matcher. Sett till att man valt att ersätta honom med en spelare från Hockeyettan så går Norrköpingslaget in i säsongen med ett lite svagare målvaktspar än för ett år sedan. Att Sjögren går till den brittiska ligan är ingen större överraskning, många allsvenska spelare väljer att testa lyckan ute på öarna och det brukar bli lyckat. EIHL håller en relativt hög nivå samtidigt som reseavstånden inte är så långa, vilket borde locka spelare som är trötta på långa bussresor i novembermörkret. 
 
När vi ändå är inne på ämnet så kan vi runda av den här texten med nyheten om att även Almtuna tappar en spelare till utlandet. Det är forwarden William Quist som beslutat sig för att flytta till danska Herlev. Precis som för Sjögren så blir det hans första säsong i utlandet. Den senaste säsongen slutade Herlev tia i ligan och man blev av med fyra poäng på grund av sina ekonomiska problem. Forwarden noterades för 38 poäng på 85 matcher i Almtuna och blir nu lagkamrat med Jesper Thörnberg som anslöt till den danska klubben i våras.