Rutin till Hockeytvåan

Mjölby förstärker offensiven med ett meriterat namn. 
 
För några år sedan spelade Mjölby heta (eller åtminstone ljumna) derbyn mot Vita Hästen i dåvarande division ett men sedan dess har det hänt en hel del. Den gångna säsongen blev laget fyra i Hockeytvåan södra A men i alltvåan fick man nöja sig med en sjundeplats vilket innebar att säsongen var över. Nu är siktet inställt på revansch men då krävs en stark trupp. Som ett led i det har klubben idag gått ut med nyheten att man förstärker truppen i form av Victor Jigmalm som senast kommer från spel i Tranås. 
Han blir en viktig spelare för oss och kommer inte bara bidra med poäng utan även rutin och erfarenheter av spel högre upp som våra unga spelare kan ta del av, skriver klubben på sin hemsida. 
 
Sett till att vi håller till på den här nivån är värvningen av Jigmalm väldigt stark. Man får in en spelare som spenderat sex säsongerna i Hockeyettan, nu senast alltså i Tranås där han stod för 30 poäng på 40 matcher den gångna vintern. 26-åringen har även gjort några inhopp i SHL med Linköping men han har även gjort två matcher i Mjölbytröjan, det var under säsongen 10/11 då han lånades in från LHC:s J20-lag. 
 
Om vi ska ta en titt på Mjölbys trupp så ser den relativt bra ut, värvningen av Jigmalm spetsar till offensiven ytterligare och tidigare under sommaren förstärktes samma lagdel i form av David Bremer (även han från Tranås) om också har mycket rutin. Dessutom har klubben lyckats behålla Philip Dimtrén som vann den interna poängligan den gångna säsongen. Truppen är snart komplett men det känns som att man skulle behöva ytterligare någon back, just nu har man bara sex stycken och det är i minsta laget. 
 
FAKTA: Victor Jigmalm
Ålder: 26 år
Längd/Vikt: 175cm/75kg
Position: forward
Moderklubb: Linköping HC
Statistik 2017/18: 40 matcher, 30 poäng (14+16), 4 utvisningsminuter (Tranås)
Meriter: 2 SHL-matcher, 4 juniorlandskamper, 219 matcher i Hockeyettan (108 poäng)