Allettan: tung start för favoriten

Vi rundar av helgen med att ta en liten titt på dagens händelser i allettorna.

Idag har omgång nummer två utspelat sig och vi börjar vår genomgång uppe i norr där Boden ser ut att ha fått upp farten. Under eftermiddag tog man sin andra seger av två möjliga, även den här gången stod Kalix för motståndet. För ett par veckor sedan värvades Per Ledin in och den rutinerade forwarden hade stor del i segern, 40-åringen assisterade till två av lagets tre mål och ser ut att ha fått upp farten. Något som både är positivt och negativt för Boden som därmed löper större risk att tappa sin prestigevärvning, som kan lämna om det kommer erbjudanden från högre divisioner.
Vi gjorde en bra match, Kalix kom ut starkt i första perioden. Vi tog över i andra och skapade mycket lägen men deras keeper gjorde en bra match. I tredje pressade dom på för att kvittera och vi försökte spela av matchen. Riktigt skönt med att få inleda allettan med två raka segrar, säger Bodenmålvakten Oskar Sehlstedt till bloggen efter slutsignalen.

Hudiksvall har fått en kämpig start på allettan.

Om Boden har fått en bra start på allettan går det betydligt tyngre för Hudiksvall. Laget seglade igenom grundserien utan några större problem men i fredags föll man tungt hemma mot Östersund och idag åkte de på en ny förlust. Även den här gången mot Östersund, som vann med 4-3 efter att David Westlund avgjort matchen i förlängningen. Förlusten gör att Hudiksvall ligger sjua medan Östersund bara har en poäng upp till förstaplatsen som Piteå lagt beslag på.

Lite längre söderut stod Vimmerby för en riktigt stark insats när Huddinge besegrades på bortaplan. I den matchen hade Hampus Harlestam en avgörande roll, stockholmaren stod nämligen för två mål och rundade sedan av genom att göra en assist till matchens sista mål. Ett mål som innebar 0-3 och tre viktiga poäng för Vimmerby som inledde allettan med en förlust.
Jag tycker vi går ut från start och visar att vi inte var nöjda med förlusten senast. Alla i laget var där idag och gjorde jobbet. Vi visade hur bra vi är när vi spelar som vi ska. Huddinge fick stundtals några byten med tryck i vår zon men vi höll de mycket på utsidan. Sett till hela matchen så var det inget snack om att vi var det bättre laget, säger forwarden till bloggen strax efter slutsignalen.

Den andra omgången rundas av med prestigemötet mellan Troja-Ljungby och Kristianstad, där gästerna leder med 1-2 inför den tredje perioden. Dessutom har matchen mellan Tranås och Visby/Roma inte spelats klart när det här inlägget publiceras, den matchen står 2-1 en bit in i tredje perioden.