Allsvensk värvning av Hudiksvall

Hockeyettan, Silly Season / Permalink / 0
Hockeyettanlaget förstärker truppen inför Allettan. 
 
Hudiksvall har gått som tåget under hösten, trots förlusten mot Huddinge i helgen står det redan klart att de kommer spela i allettan och det är sedan flera omgångar även klart att de inte kan puttas ner från sin förstaplats i den östra serien. Det är tydligt att klubben nu blickar fram mot de kommande utmaningarna, idag gick de ut med värvningen av en spelare man hoppas ska ge extra stabilitet i egen zon. Valet föll på backen Erik Flood som senast kommer från spel i Hockeyallsvenskan. 
Vår ambition sedan en tid tillbaka har varit att förstärka laget med en back och en forward inför AllEttan. Erik är en spelskicklig back som vi kommer ha stor nytta av, säger sportchefen Pär Langer till klubbens hemsida. 
 
 Flood har spelat 17 matcher med Vita Hästen under hösten. 
Foto: Hamza Kücükgöl 
 
Det här känns som en bra värvning, Flood är en spelare som är precis på gränsen mellan Hockeyallsvenskan och "ettan". 22-åringen är fostrad i Borlänge men flyttade sedan vidare till klubbar som Leksand och Mora. Totalt har det blivit 145 matcher i Hockeyallsvenskan men backen har även testat på spel, bland annat i Kristianstad där han spelade fyra matcher som utlånad från Almtuna förra vintern. 
 
Värvningen gör att ett redan starkt lag blir ännu starkare, känslan är att Hudiksvall borde ha goda chanser att placera sig högt även i Allettan och där kan det bli viktigt att ha en extra back som är bra på i egen zon. Under en grundserie kan man komma långt på det offensiva spelet men defensiven blir viktiga ju längre säsongen går. 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos bloggens samarbetspartner! 
Till top