"Har spelarmaterial för att lyckas"

Hockeyettan, Intervjuer / Permalink / 0
Trots ganska höga förväntningar inför säsongen lyckades Kalmar inte nå allettan. 
 
Årets upplaga av Hockeyettan har flera riktigt intressanta nykomlingar som satt färg på serien, allt ifrån Kiruna AIF i norr till Kalmar i söder. I östra serien lyckades inte Segeltorp nå hela vägen till en plats ovanför strecket och för Kalmar blev det tillslut en åttondeplats, nio poäng efter femman Hanhals som knep den sista allettanplatsen. Jag tog ett snack med forwarden Sebastian Ottosson för att se hur han ser på lagets insats under grundserien. 
 
Det blev ett par förluster under slutet av grundserien vilket innebär att ni inte lyckades nå allettan, ser ni det som ett misslyckande eller hur går snacket i laget? 
Det har varit mycket snack om allettan hit och dit. Vi är nykomlingar i division 1 och det är en bra serie med många bra och jämna lag. Vi har varit alldeles för mycket upp och ner för att ha i en alletta att göra egentligen. Sen är det självklart att målet alltid är att ta sig så långt som möjligt och jag tycker ändå vi har spelarmaterial för att lyckas. Men vi får försöka ta den långa vägen nu istället och det tror jag vi har en bra chans på. 
 
i matchen mot KRIF för ett tag sedan gjorde Andreas Holmqvist debut med er, vad har du fått för första intryck av ert senaste nyförvärv? 
Andreas är en riktigt trevlig person med mycket erfarenheter från spel i de större ligorna och landslagsspel. Det är klart att man inte kan komma in och dominera direkt efter flera års uppehåll, men med lite träningsvana och komma in i matchtempo igen så tror jag det kan bli bra. 
 
 Ottosson har gjort sju poäng på tolv matcher under grundserien. 
Foto: Tove Dolff
 
 
Du har haft en händelserik säsong med spel i både Frankrike och Kalmar men det har även blivit ett inhopp i hockeyallsvenskan med Karlskrona, hur kändes det att spela på den nivån? 
Ja precis, det var väldigt kul att få spela på den nivån igen. Det va ju rätt många år sedan sist men det kändes bra och framförallt väldigt kul. 
 
Du har spelat seniorhockey i ett flertal klubbar, hur tycker du Kalmar är jämfört med tex Tranås?
- Kalmar är nykomlingar och det innebär en del förändringar inom organisationen och där tycker jag Kalmar har gjort det riktigt bra. Tranås är en klubb som har vart med länge och vet vad dom gör. Det är väldigt proffsigt och Stefan Fransson (klubbchef) med flera gör ett bra jobb. 
 
Vilken roll tycker du att du har fått i Kalmar, skiljer den sig på något sätt mot den du haft i andra klubbar? 
Jag tycker att jag har ungefär samma roll här som i tidigare klubbar. Jag försöker bidra offensivt och även ta ett stort ansvar i försvaret. 
 
Om jag är rätt informerad väntar en match utomlands för dig, kan du berätta lite om den? 
Ja precis! Eller det är en turnering som spelar nere i Dubai mellan 9-13 april. Vi är fyra svenska lag med tolv spelare i varje som åker ner och spelar i olika divisioner (A, B, C och Beer leauge). Vi kommer möta liknande lag från olika länder så det ska bli ett häftigt äventyr.
 
 
 
Besök gärna någon av bloggens samarbetpartners!
 
Till top