Hockeyettan: spänningen lever

Igår hade flera lag chansen att ta ett stor kliv närmare Allettan. 
 
Strax efter att de svenska skidåkarna klagade på dåliga skidor var det dags för inte mindre än tretton matcher i Hockeyettan att dra igång. Dagens gladaste lag är förmodligen Enköping, trots att de inte ens spelade. Resultaten gick dock deras väg vilket gjorde att gårdagens trepoängare mot Nyköping Gripen säkrade ett avancemang till Allettan. Det är första gången sedan säsongen 2012/13 som man lyckas med det, den gången räckte det hela vägen till playoff två där Kiruna blev en för svår nöt att knäcka. Hur långt man når den här gången återstår att se men det finns utan tvekan chans att de fortsätter skrälla. 
 
Samtidigt som man jublar i Enköping är det även muntra miner i Grums, de vann nämligen mot Arboga (3-1) vilket gör att de mer eller mindre är klara för Allettan. De har två poäng mer än sexan, som är just Arboga, och har dessutom en mer match kvar att spela. Här kan vi även notera att Köping lyckades vinna mot seriesuveränen Borlänge med 3-2 vilket betyder att även dem kommer spela i Allettan. Däremot är hoppet ute för lag som Lindlöven och Malung, precis som för Skövde som inte fått spelet att fungera under första halvan av säsongen. 
 
Vi kastar oss upp till den norra serien där det mesta talar för att Vännäs tar hand om femteplatsen. Överraskningslaget har sju poäng till godo på sexan Örnsköldsvik när det återstår tre omgångar kvar. Det borde inte gå att tappa det försprånget. Sedan tidigare står det klart att Piteå tar hem seriesegern och gårdagens vinst mot Kiruna IF var bara ytterligare ett bevis på att de är höstens lag upp i norr. 
 
Nere i söder finns det fortfarande en hel del spänning, inför onsdagens avslutande grundserieomgång har tre lag chansen att lägga beslag på den åtråvärda femteplatsen. För Nybro lever hoppet fortsatt tack vare den imponerande segern mot Vimmerby medan HC Dalen hade råd med en förlust borta mot Kristianstad. Trots att båda lagen har chansen känns det som att Hanhals har störst möjlighet att behålla sin plats ovanför strecket, de har en poäng tillgodo på sexan samtidigt som spelschemat talar till deras fördel. KRIF föll mot Troja-Ljungby men är i praktiken klara för Allettan och de kan därmed pusta ut, det hade setts som ett gigantiskt misslyckande att inte placera sig bland de fem främsta. 
 
Noterbart från kvällen...
... Tre av fyra serieledare förlorade. Det var bara Piteå som lyckades vinna. 
... Hanhals Ludvig Rantanen stod för fem assist i 7-1 segern mot Mörrum. 
... Hudiksvalls förlust mot Huddinge för lagets första den här säsongen. 
... Joel Gistedt stod för 33 räddningar när hans Kristianstad besegrade HC Dalen med 1-0. 
... Mariestad vände 0-3 till 5-3 på knappt tretton minuter i tredje perioden mot Surahammar. 
... Lubomir Fetkovic stod för hela fem mål när Väsby besegrade Hanviken med 11-2. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Norra serien 
Kiruna AIF - Asplöven: 4-3 (efter förlängning)
Piteå - Kiruna IF: 2-1
Örnsköldsvik - SK Lejon: 7-2 
Östra serien
Hudiksvall - Huddinge: 0-3 
Segeltorp - Vallentuna: 1-2 
Hammarby - Visby/Roma: 1-8
Väsby - Hanviken: 11-2
Trångsund - Sollentuna: 1-2 (efter straffar) 
Västra serien
Köping - Borlänge: 4-2
Malung - Skövde: 1-2
Grums - Arboga: 3-1
Mariestad - Surahammar: 5-3 
Södra serien
KRIF - Troja/Ljungby: 0-1 
Nybro - Vimmerby: 4-2 
Halmstad - Tyringe: 1-3
Helsingborg - Kalmar: 6-4 
Kristianstad - HC Dalen: 1-0
Hanhals - Mörrum: 7-1 
 
Vad tycker ni om kvällens matcher? 
 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök till någon av bloggens samarbetspartners!