Inför allettan södra

AllettanSödra, Hockeyettan / Permalink / 0
Julfirandet fortsätter ett litet tag till men snart är det dags att blicka framåt. 
 
Några dagar innan tomten kom till gården (systerdottern synade nästan bluffen) tog vi en liten titt på den norra allettanserien och idag har turen kommit att vända blicken söderut. Där hittar vi tio intressanta lag men vissa likheter men det finns även en hel del skillnader. Det är tex stor skillnad på ex-allsvenska Troja-Ljungby och Grums, som ingen trodde skulle nå såhär pass långt. Det var även få som trodde att Hanhals skulle nå allettan men deras lovande spelare har gjort väldigt bra ifrån sig under hösten och femteplatsen i grundserien (bara tre poäng från tvåan Troja) var ett bevis på att man inte ska underskatta västkustlaget. 
 
Får Kristianstad jubla även i allettan?
Foto: Thorleif Olsson
 
 
Det som skiljer den södra serien mot den norra är att nere i söder hittar vi bara en grundseriesegrare (Vimmerby), de andra tre håller till uppe i norr men det saknas ändå inte utmanare om förstaplatsen. Både Kristianstad och Troja-Ljungby har starka trupper som är byggda för att nå långt. KRIF vaknade till under slutet av grundserien och från den västra serien kommer två riktiga outsiders i Mariestad och inte minst Tranås som har potential att ställa till problem för de övriga lagen. Dessutom finns Huddinge som en "dark horse", det har inte snackats så mycket om stockholmarna men de brukar ha en förmåga att nå långt och ska därför inte räknas ut på förhand. 
 
Under juluppehållet har det hänt en del intressanta saker för några av lagen, inte minst Vimmerby. Laget vann som bekant grundserien men valde att göra sig av med en av sina poängmässigt bästa spelare, Martin Pärna, som nu valt att fortsätta säsongen i Mariestad. Även Tranås har gjort en del ändringar den senaste tiden, bland annat har publikfavoriten Robin Johansson valt att återvända till klubben igen. Backen har spelat sex säsonger i den svartgula tröjan och det känns som att 28-åringen ökar lagets chanser att hävda sig i allettan. 
 
Tre spelare att hålla ögonen på
Lukas Söderlund (Grums) 
Lovande forward som har potential att nå långt. Stod för sexton fullträffar i grundserien och hade stor del i att Grums lyckades ta sig till allettan. Ryktas redan ha en del allsvenska ögon på sig och intresset lär inte minska om han fortsätter sin framfart. 
Joel Gistedt (Kristianstad)
Stod flest matcher av målvakterna i den södra grundserien och var dessutom en av de mest stabila. Är väldigt rutinerad och det är nu säsongen börjar på allvar för honom. Ska Kristianstad nå hela vägen är det viktigt att 31-åringen håller en hög nivå. 
Hampus Harlestam (Vimmerby)
En evig talang som har flera starka säsonger bakom sig. Snittade strax under en poäng per match när Vimmerby vann den södra grundserien. Fick tidigare i månaden chansen att göra sin allsvenska debut då Västervik lånade in honom i en match, där han dessutom stod för en assist. Om Vimmerbys fina säsong inte ska ta slut i allettan gäller det att Harlestam fortsätter att vara bra, annars kan det roliga ta slut. 
 
TABELLTIPSET 
1. Troja-Ljungby
2. Vimmerby
3. Tranås
4. Kristianstad
5. Huddinge
6. KRIF
7. Mariestad
8. Hanhals
9. Visby/Roma
10. Grums 
 
(Tycker den södra serien är betydligt svårare än den norra när det kommer till att tippa, så ni får ta den här rankingen med en rejäl nypa salt.) 
 
 
Gör gärna ett besök hos någon av våra samarbetspartners! 
Till top