Summering av premiären i allettan

Vi rundar av fredagskvällen med att ta en titt på hur det såg ut när allettorna drog igång.

Efter ett ganska långt uppehåll var det ikväll äntligen dags för allettorna (och fortsättningsserierna) att dra igång, och det bjöds direkt på några intressanta matcher och överraskande resultat. Hudiksvall gick som tåget under grundserien, man vann hela elva poäng före tvåan och förlorade bara en match. Efter att julskinkan ätits gick det dock betydligt tyngre, det blev nämligen förlust med 0-2 i premiären hemma mot Östersund och begreppet "släkten är värst" lär användas flitigt i hälsingland under kvällen. Matchens två mål kom i tredje perioden och båda gångerna stod Linus Wernerson-Libäck för fullträffarna, forwarden har ett långt förflutet i Hudik så det kändes förmodligen extra tungt att just han fick dem på fall ikväll. För Östersund är det här en riktig drömstart, det känns inte riktigt som att man har så mycket krav på sig (som tidigare år) och det kan nog tala till deras fördel. Redan på söndag möts lagen igen, den gången uppe i jämtland.

Hudiksvall kan trösta sig med att det även gick tungt för andra favorittippade lag, inte minst Borlänge som föll med klara siffror (2-6) hemma mot lilla Köping. Vem kunde tro det inför kvällen?

Det blev förlust för Mariestad i sin hemmamatch mot Troja-Ljungby.

För Boden gick det desto bättre, det blev seger med 1-4 i en jämn match mot Kalix som hade kunnat sluta lite hur som helst. Tungan på vågen blev målvakten Oskar Sehlstedt som räddade 27 skott och som fått precis en så bra start på allettan som både han och hans lag behöver. Den norra serien ser ut att kunna bli ett riktigt getingbo.

I allettan södra bjöds det också på en del intressanta kamper, inte minst den mellan Vimmerby och Tranås. Det finns lite derbykänslor lagen emellan och kvällen i ära hade gästerna tagit med sig en stor supporterskara. Vimmerby inledde matchen på ett bra sätt och tog ledningen två gånger om i första perioden men ju längre matchen led, desto mer vaknade "tranorna" till liv och avgörandet kom en bit in i tredje perioden när gästernas Eric Gustafsson satte 2-3. Sett till hur hösten sett ut får det här räknas som en liten överraskning, Vimmerby vann trots allt den tuffa södra serien och har imponerat. Trots förlusten verkade inte hemmalaget speciellt besvikna med sin insats.
Det är nog den bästa matchen jag varit med och coachat i hittills. Inte för vår del, men om jag ser till matchen som helhet. Tranås gjorde det väldigt bra, det ska sägas. Sen vill jag ge kredd till både våra och Tranås fans, det var en grymt bra stämning, sa tränaren Phil Horsky till dagensvimmerby.se

I den södra serien fick vi även se Kristianstad vinna en tät historia hemma mot KRIF (4-3 efter förlängning) och på västkusten krossade Hanhals Grums med hela 8-0 efter att Mattias Elfström gjort två av målen. Seger blev det även för Huddinge som åkte till Gotland och tog hem tre tunga poäng mot Visby/Roma där Robin Karlsson säkrade segern i slutsekunderna. Vi rundar av med noteringen att Troja-Ljungby lyckades ta hem segern borta mot Mariestad, mycket tack vare en fin start där de ledde med 1-3 inför tredje perioden.