Vita Hästen dumpar back

Den allsvenska jumbon gör ändringar i truppen. 
 
Det vore en ordentlig överdrift att kalla Vita Hästens höst för en succé. Norrköpingslaget har misslyckats med det mesta och fredagens förlust mot AIK gör att tar ett allt fastare grepp om jumboplatsen i den allsvenska tabellen. Lagets svaga inledning på säsongen har gjort att många av supportrarna kräver förändring och idag väljer klubben att göra just det, men kanske inte på det sättet många hoppats. Det står nämligen klart att man bryter med backen Erik Flood som lämnar laget omedelbart. 
- Vi går skilda vägar i största samförstånd och tackar Erik för den här tiden i Vita Hästen, vi önskar Erik lycka till i framtiden, säger tränaren Leif Strömberg till klubbens hemsida. 
 
Flood noterades för en poäng på totalt 24 matcher i Vita Hästen. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Att Flood får lämna är knappast någon större överraskning, många blev förvånade att han ens fick förnyat förtroende inför säsongen. 22-åringen är en talangfull back men har inte riktigt kommit till sin rätt i Hästentröjan, det känns som att han skulle må bra av att få avsluta säsongen i ett starkt Hockeyettanlag där han skulle kunna få en större roll med mer speltid och ansvar.  
 
Ändringen i truppen borde göra att utrymmet finns för en förstärkning, många skulle gärna se att man spetsar till laget med något rutinerat namn. En spelare det ryktats mycket kring är Björn Svensson, men han är forward och skulle därför inte ses som någon naturlig ersättare till Flood. Med det inte sagt att han kanske kommer dyka upp i Norrköping ändå. Defensiven stabiliserades i och med Daniel Josefssons återkomst men man skulle nog ändå kunna förstärka den lagdelen ytterligare. Ett alternativ skulle kunna vara att locka hem Ludvig Martinsson från Kalmar, som bekant missar spel i Allettan. Många tyckte det var fel att inte ge Norrköpingssonen förlängt kontrakt inför säsongen. 
 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, en av bloggens samarbetspartners! 
2
Olle Jonsson

Förstår att Erik lämnar det sjunkande skeppet "Hästen".
Inte lätt att få speltid i en klubb med en gammal avdankad alkis som sportchef och huvudtränare.
Lika bra att hitta ett topplag i allettan dit Hästen är på väg.

Anonym

Ja Ludvig Martinsson vore ju rätt väg att gå, eller kanske inte. Håller inte allsvensk klass och har inte den rutin man eftersöker till och börja med.