Deadline!

Idag är sista chansen att förstärka sina truppper. Något många tar till vara på. 
 
Idag har många klubbar tagit chansen att se över marknaden för att göra några avslutande ändringar i sina trupper, vi börjar i Hockeyallsvenskan där ett flertal lag förstärk på spelarsidan. IK Pantern har tappat en del tunga pjäser den senaste tiden men igår stod det klart att Kevin Hecquefeuille ansluter till laget och idag lånar man in ytterligare en back. Valet föll på Akim Aliu som senast kommer från spel i Karlskrona, dit han värvades så sent som för en månad sedan. Med 62 utvisningsminuter och -7 i statistiken har 28-åringen inte direkt gjort succé i KHK-tröjan och nog känns det som Hockeyallsvenskan är en mer passande nivå för kanadensaren som har 7 NHL-matcher på meritlistan. 
 
Även i Vita Hästen händer det saker. För en liten stund sedan släpptes nyheten att Johan Adolfsson är tillbaka i klubben. Forwarden kommer senast från Färjestad men har tidigare under säsongen spelat ett gäng matcher i Hästen och det här blir 31-åringens tredje sejour i Norrköpingslaget. Det är inte bara spelare som kommer in i laget, enligt de senaste uppdateringarna på Svenska hockeyförbundets hemsida så har J20-duon Hannes Rydin Irebro och Oscar Jacobsson lånats ut till Tranås. Rydin Irebro har spelat tolv matcher i Hockeyallsvenskan under vintern medans Jacobsson spenderat största delen av säsongen i J20-laget men 19-åringen har även gjort två inhopp i Kalmar. 
 
I Hockeyettan börjar klubbarna också se över sina trupper, vi kan konstatera att köpglada Västerås förstärker offensiven med ytterligare en spelare. Den senaste värvningen hittades i Halmstad och det handlar om lagkaptenen Jesper Johansson. 24-åringen har noterats för 32 poäng på 33 matcher och det känns som han har gjort sig förtjänt av att få fortsätta säsongen i ett starkare lag. 
Jesper är en ambitiös spelare som är skolad uppe i Skellefteå som är bra grundutbildad. En energispelare som går all-in och jobbar hårt hela tiden. Han drar sig inte för att vara obekväm, gillar att bryta in framför mål och ta sig till  lägen där det gör lite ont, säger sportchefen Patrik Zetterberg till klubbens hemsida. 
 
En annan Halmstadspelare som får fortsätta säsongen på annan ort är Erik Borg, men för honom blir det ett hopp uppåt i seriesystemet. Det är nämligen så att Tingsryd värvat 21-åringen som gjort succé med hela 53 poäng på 33 matcher och det ska bli väldigt intressant att se hur han klarar sig i Hockeyallsvenskan. 
 
Håll utkik på bloggen under kvällen för fler värvningsnyheter!