INFÖR: Kristianstad - Huddinge

Det vankas toppmöte i den södra allettanserien. 
 
Efter en fredagskväll där Vimmerby tappade poäng borta mot Visby/Roma ligger manegen krattad för Kristianstad som nu har chansen att kliva upp på andraplatsen. Det är bara ett litet hinder i vägen. Serieledarna. Huddinge står för motståndet och eftermiddagens match har det mesta som krävs för att kunna bli en riktig höjdare. Det är två av säsongens mest uppsnackade lag som möts och det är även två lag som verkligen bjudit upp till dans hittills i allettan. 
 
Serieledarna kommer ner till Skåne med straffvinst mot KRIF i bagaget och vi får gå tillbaka till mitten av Januari för att hitta lagets senaste förlust. För några dagar sedan tappade man Henrik Nyberg till Vita Hästen vilket får ses som en ganska tung förlust men det finns många andra duktiga spelare som borde kunna kliva fram, inte minst Robin Sjörén som stod för två mål i senaste matchen. Det lär krävas skärpa i avsluten för hos hemmalaget hittar vi seriens vassaste målvakt i form av Joel Gistedt som verkligen satt färg på Hockeyettan. 
 
Huddinge är verkligen ingen lätt utmanare men samtidigt är Kristianstad ett väldigt bra lag som har det mesta i sin trupp, nu har man dessutom förstärkt den ytterligare. Lagom till dagens match ansluter backen David Suvanto från BIK Karlskoga, han kommer spela i lagets två kommande matcher och där får man in en skicklig spelare som helt klart har allsvenska kvaliteér. Det har även forwarden William Wikman, som lånas in från Leksand. I hans fall kommer han spela i KIK-tröjan resten av säsongen och 20-åringen kommer må bra av att ta ett steg ner och samtidigt få nyttig speltid. 
 
Som om inte de här förstärkningarna vore nog så är sportchefen Joakim Johansson ute på värvningsjakt, jag har en känsla av att man har siktet inställt på Mikael Frycklund som under torsdagen lämnade Tingsryd. Senast lagen möttes vann Huddinge med 4-2 på hemmaplan men jag tror att det mycket väl kan bli så att båda lagen får lämna isen med poäng den här gången. 
 
Vilket lag tror du vinner kvällens match?