Inför kvällens matcher

Det vimlar av intressanta allettanmatcher under onsdagskvällen. Här är några av dessa. 
 
Jag tycker vi börjar vår lilla genomgång uppe i norr där Piteå och Boden ska mäta krafterna med, eller snarare mot, varandra. Hemmalaget inledde Allettan lysande och radade upp segrar på hemmaplan men i bortamatchen mot Borlänge blev man mer eller mindre förnedrade (7-0) och för ett par dagar sedan fick man nöja sig med två poäng mot Kalix. Dessa poängtapp gör att Piteå fallit ner till tredjeplatsen i Allettan norra, det saknas dock bara tre poäng till förstaplatsen och även om man teoretiskt kan gå upp på samma poäng så har ettan Borlänge en bra mycket bättre målskillnad. 
 
Men Boden då? Inför säsongen rankades man som den hetaste nykomlingen och visst har laget gett lite extra hetta till den norra serien. I Allettan har man haft en del skadeproblem vilket kan ha bidragit till att laget inte riktigt kunnat prestera på sin högsta nivå. Inför kvällens match hittar vi dem på en sjätteplats i tabellen och känslan är att man kommer få svårt att komma hem från Piteå med poäng i bagaget. 
 
Lite längre söderut möts ettan Borlänge och tvåan Västerås i en intressant match, där får VIK-spelaren Lucas Venturo spela sin första match mot sitt gamla lag. Kanadensaren inledde säsongen med att göra succé och 33 poäng på 27 matcher i Borlänge men i slutet av förra månaden värvades 23-åringen till gurkstaden där han inlett med att göra åtta poäng på sex matcher. Västerås har det namnmässigt tyngsta laget men Borlänge har verkligen imponerat och förstaplatsen är välförtjänt. En spelare som utan tvekan har stor del i framgången är Sebastian Bengtsson, forwarden värvades in från HC Dalen och är i nuläget tvåa i hela Hockeyettans skytteliga med sina 25 fullträffar. 
 
Även i de småländska skogarna hittar vi vassa målskyttar, det är naturligtvis en succéduo i Vimmerby jag talar om. Jesper Kokkonen och Markus Modigs var bra redan förra säsongen men har dominerat under vintern och tillsammans med Jakob Karlsson bildar man en av Hockeyettans hetaste kedjor. Duon har noterats för hela 45 mål tillsammans och det gäller att KRIF håller både ett och två ögon på målskyttarna ikväll. Om hemmalaget vinner kvällens match går man åter upp på förstaplatsen i den södra serien och visst får man räknas som favorit mot tabellfemman. 
 
KVÄLLENS MATCHER
Allettan norra
Piteå - Boden
Örnsköldsvik - Kalix
Västerås - Borlänge
Skövde - Lindlöven
Allettan södra
Vimmerby - KRIF
HC Dalen - Hudiksvall
 
Hur tror du det går i kvällens matcher?