Motgångar för favoriten

Ett av Hockeyettans mest topptippade lag har haft några motgångar den här dagen. 
 
De flesta tippar Kristianstad högt och hittills har laget presterat bra. I nuläget ligger Mats Lusths grabbar på en tredjeplats i Allettan södra men inför kvällens match mot Vimmerby kommer några dystra besked. Truppen är stark men man får klara sig utan Joakim Strandberg, målvakten dras med skador och måste tyvärr stå över resten av säsongen. För att stärka upp har man kontaktat Leksand och därifrån lånas Jonas Arntzen in. 
 
Idag står det även klart att backen Erik Flood lämnat laget, han har varit inlånad från Almtuna den senaste tiden men nu fortsätter hans säsong i Vita Hästen. Trots detta tror jag att Kristianstad har goda chanser att spela bra även i fortsättningen, truppen är stark och grundspelet verkar sitta. 
 
Även i Hockeyallsvenskan händer det saker. Timrå har ena skridskon i den allsvenska finalen och väljer att förstärka sin trupp för att bli ännu bättre. Offensiven förstärks i form av forwarden Michael Parks som värvas in från den finska högstaligan där han spenderat vintern. 25-åringen har noterats för 20 poäng på 46 matcher och det får ses som en fin förstärkning, det händer inte ofta att en så pass produktiv spelare lämnar SM-Liigan för att spela i Hockeyallsvenskan. 
Michael är en stark skridskoåkare som har haft en bra poängpruduktion i sina tidigare klubbar. Jag tror att han kommer att producera även här, säger sportchefen Kent Norberg till klubbens hemsida. 
 
Timrå väljer även att förstärka målvaktssidan genom att plocka in Henrik Edström från Kiruna. 23-åringen är främst tänkt som en backup men kommer från sin, rent statistiskt, bästa säsong och är helt klart en spelare med allsvenska ambitioner. Som om det här inte vore nog så stod det igår klart att man lånar in forwarden Fabian Zetterlund från Färjestad. 18-åringen, som spelat 34 matcher i SHL under vintern, kommer lira i den rödvita tröja de tre kommande matcherna. Både Edström och Zetterlund får ses som breddvärvningar men det är ändå bra förstärkningar som gör laget starkare och mer slagkraftigt.