Nu börjar allvaret

Allettorna är slut och allvaret kan börja. 
 
Idag var det dags för lag 4-8 i allettorna att se vilka man kommer få möta i playoffspelets första runda. De lag som slutade 4,5 eller sexa fick chansen att välja motståndare. Först ut att välja var KRIF och de valde, föga förvånande, att möta Köping (som tog sig till playoff via fortsättningsserien och en matchserie mot Vännäs). Efter att man valt sin motståndare var det dags för Mariestad att välja och de gjorde precis så som många hoppats - de valde rivalen Skövde. Där har vi ett väldigt intressant möte att se fram emot. BOIS har känt starkast den här säsongen och borde ta sig vidare men samtidigt kan det blanda in sig en hel del extra känslor och nervositet som gör mötet jämnare än det kanske egentligen borde vara. 
 
När Mariestad valt sin motståndare kom turen till Hudiksvall och de väljer att blicka norrut, valet föll nämligen på Kalix. På pappret är Hudik det vassare laget men Kalix har ett par riktigt skickliga spelare och lär knappast ge sig utan en rejäl kamp. Efter Hudiksvall var det Östersunds tur att välja och de väljer att ta sig av Tranås. Där kan det vara värt att notera att Tranåstränaren Charles Franzén har ett förlutet i Östersund, han tränade laget säsongen 15/16 men tiden i klubben avslutades med att han inte fick förnyat föroende efter säsongen. Nu har han chans att knäppa sitt gamla lag på näsan. 
 
När det var Bodens tur att välja motståndare började alternativen sina men man valde tillslut Nybro, ett lag som slutade sjua i den södra allettanserien. Boden har hög potential men hade skadeproblem under allettan och kunde därför inte prestera så bra som många kanske hoppats. Samtidigt hände det ju en sak i en av matcherna som gjorde att lagets popularitet sänktes en smula.. 
 
Avslutningsvis var det HC Dalens tur att välja men eftersom man var sist ut så fanns det bara en motståndare kvar - Visby/Roma. Här känns det som det kan gå lite hur som helst, inför säsongen skulle jag tippa gutarna som segrare men jag tycker att Dalen presterat bra den här säsongen och tränaren Per Gustafsson verkar ha fått till en fin utveckling på laget de senaste säsongerna. Man blir bättre och bättre. Trots det borde ändå Visby/Roma ta hem segern. 
 
Playoffspelets första runda drar igång på torsdag för att sedan gå vidare på lördag och söndag (om det står 1-1 i matcher). 
 
SÅ SPELAS PLAYOFF 1 
Mariestad - Skövde 
Östersund - Tranås
KRIF - Köping
HC Dalen - Visby/Roma
Hudiksvall - Kalix
Boden - Nybro 
 
Vilka lag tror du kommer gå vidare?
 
1
Simon S

Jag tror att Huddinge ok Hudiksvall går til allsvenskan.