Sammanfattning av kvällen

Det har hänt en hel del intressanta saker ikväll, både i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. 
 
Vi börjar i Hockeyallsvenskan där samtliga sex matcher var viktiga för åtminstone ett av lagen. Leksand får ses som den stora vinnare, inför kvällens match mot Almtuna låg man trea men tack vare att man lyckades vinna med stora siffror 0-9 samtidigt som AIK stod för en riktig katastrofinsats mot Västervik så gick man förbi och nu är man plötsligt tvåa i tabellen. En andraplats när grundserien är slut innebär som ni säkert vet att man får spela i den allsvenska finalen. Timrå har känts mer eller mindre givna i finalen men ikväll hade man stora problem med Oskarshamn och man fick tillslut nöja sig med en poäng efter att gästernas Karl Johansson avgjort matchen i förlängningen. 
 
Nere i de småländska skogarna stod mycket på spel när Tingsryd bjöd in BIK Karlskoga till kamp. Jumbon har haft en tung säsong men ikväll vann man med 0-2 och nu är lagen uppe på samma poäng. Karlskogas hopp om att undvika kvalspel är därmed tänt på allvar samtidigt som Tingsryd inte fick någon omedelbar effekt av sitt tränarbyte. 
 
I Hockeyettan spelades det allettanmatcher där flera lag hade mycket att spela om, Mariestad och Västerås är två av dessa. Lagen är två av Hockeyettans tyngsta och det känns det finns lite extra prestige när man ska möta varandra. Under grundserien var Västerås snäppet vassare men i Allettan skiljer det inte mycket rent spelmässigt mellan lagen och kvällens match skulle visa sig bli en jämn historia. Efter två perioder stod det 1-1 men i slutet av matchen kunde Fredrik Hetta sätta 1-2 och när Mariestad plockade ut målvakten spikade Fredrik Johansson slutresultatet till 1-3. Vinsten gör att Västerås är uppe på samma poäng som ettan Borlänge men man har spelat två matcher mer. 
 
Det ser ljust ut för Markus Modigs och Vimmerby. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Den södra serien är väldigt jämn och det är svårt att säga vilket som är det bästa laget. Är det serieledaren Kristianstad, eller kanske Huddinge, som besegrade Hudiksvall ikväll? Eller är det kanske Vimmerby? Tigrarna från de småländska skogarna hade inga som helst problem med Valbo, redan efter första perioden ledde man med 0-4 och segersiffrorna skrevs tillslut till 1-6. Jakob Karlsson är matchens stora frontfigur, Vimmerbyforwarden stod för fem assist och det är inget snack om att han är en av lagets viktigaste spelare. Där har man en ledarfigur som (tillsammans med bland annat Markus Modigs) håller allsvensk klass. Det är en bit upp till förstaplatsen men man borde kunna hota de flesta lagen även när det vankas playoffhockey. Om man når dit. 
 
I övrigt kan vi notera att KRIF stod för en fin insats när Väsby besegrades på bortaplan samt att Kristianstad gjorde det som krävdes i sin bortamatch mot Nybro.