Slut på det roliga.

Trots att vi fortfarande är kvar i februari är säsongen över för många Hockeyettanlag. Här är några spelare som redan får sikta in sig på försäsongsträning. 
 
Niclas Edman (Forshaga)
Kommentar: Backen håller till i ett ganska anonymt lag men Edman är en av Hockeyettans namnmässigt starkaste spelare. 26-åringen har spelat SHL-hockey med både HV71 och Färjestad och har dessutom närmare 150 allsvenska matcher på meritlistan. Den här säsongen har han inte spelat så mycket men under fortsättningsserien har stod han för elva poäng på tolv matcher och det är inget snack om att Edman är en spelare som håller hög klass. 
 
Jesper Eriksson (Kiruna)
Kommentar: Den här säsongen har varit ganska tuff för Eriksson, Henrik Edström har fått störst förtroende i Kirunamålet men när 21-åringen väl fått chansen har han visat vad han kan. Med Eriksson i målet vann laget sina två sista matcher och i en av dem höll han nollan. Det är synd att säsongen tar slut nu när han börjat få visa vad han går för. 
 
Daniel Åhsberg (Helsingborg) 
Kommentar: Helsingborg var aldrig nära att nå playoff, spelet stämde inte under fortsättningsserien men i Daniel Åhsberg har laget en riktig klassspelare. Inför säsongen värvades 32-åringen in från spel i den brittiska ligan och han har verkligen varit en ljusglimt i sitt nya lag, han har gjort sin poängmässigt främsta säsong sedan 10/11 och under fortsättningsserien stod han för 16 poäng på tolv matcher. Det är synd att säsongen redan tagit slut för Åhsberg. 
 
Artem Iossafov (Asplöven)
Kommentar: Det går knappast åt rätt håll för Haparandas bidrag till Hockeyettan, för ett par år sedan var man ett lag som kunde stå för skrällar i Hockeyallsvenskan men den här vintern har man varit en besvikelse. I Iossafov har man dock en spelare som gjort bra ifrån sig, ryssen snittade strax under en poäng per match och har visat att han kunde prestera även på svensk mark. Rundade av säsongen med att göra tre poäng i förlustmatchen mot Sollefteå. 
 
Kristoffer Wikner (Hanhals)
Kommentar: Här har vi en intressant lirare med hög potential. Säsongen 2011/12 fick talangen debutera i SHL med Frölunda och han gjorde matcher på den nivån även den efterföljande säsongen. Säsongen 15/16 spelade han allsvensk hockey med IK Pantern och de två senaste vintrarna har han öst in poäng i Hanhals. 25-åringen tog för sig väldigt bra redan under grundserien och gör man 28 poäng på 22 matcher i Hockeyettans tuffaste grundserie så är man utan tvekan en bra spelare. 
 
Henric Höglund (Grums)
Kommentar: En av Hockeyettans mest rutinerade spelare gick in i säsongen med lite frågetecken kring sig. Skulle han kunna prestera på den här nivån trots att han kommit upp i åldern? Med 14 fullträffar och totalt 20 poäng tycker jag att 40-åringen visat att han fortfarande är en skicklig spelare som kan göra nytta för ett lag på den här nivån. Det är lite synd att säsongen redan är över för den hårt skjutande veteranen som debuterade i Elitserien redan 1999. 
 
Carl Graf (Sollentuna)
Kommentar: Här har vi något av en doldis men Graf är helt klart en spelare som är värd lite mer uppmärksamhet. På de tre senaste säsongerna har han samlat ihop 76 poäng och numera är 26-åringen en av östra seriens mest stabila spelare. Den här vintern har han gjort sin målmässigt bästa säsong sedan 13/14 och det känns som att han är redo att testa på spel i ett lite bättre lag i serien. 
 
Oskar Sehlstedt (SK Lejon)
Kommentar: Om vi ska vara petiga så var det ett bra tag sedan Sehlstedts säsong tog slut, målvakten har dragits med skador men det känns ändå som att den här vintern varit ett steg i rätt riktning. Sedan genombrottet i Piteå har han hunnit spela allsvensk hockey i två olika klubbar och han har även spelat i fem olika Hockeyettanlag (förutom Piteå och SK Lejon). 25-åringen lämnade Småland för att flytta hem till Skellefteå igen och där inleddes säsongen på ett lovande sätt men skador satte stopp för framfarten och det är väldigt tråkig. Skadefri är han en av norra seriens främsta på positionen. 
 
Andreas Paulsson (Vallentuna)
Kommentar: Vad ska man egentligen säga om Paulsson? Andreas är 41 år gammal men har den här säsongen visat att han fortfarande håller en tillräckligt hög klass för att spela på den här nivån. I fortsättningsserien snittade forwarden för en poäng per match och den här säsongen har han gjort fler mål (11) än de tre senaste säsongerna. Jag hoppas verkligen att Paulsson väljer att förlänga karriären med ytterligare en säsong. 
 
John Moberg (Gripen)
Kommentar: Under slutet av förra säsongen värvades Moberg in till Gripen och forwarden hade stor del i avancemanget. Väl i Hockeyettan fortsatte forwarden att visa framfötterna och man får nog säga att han varit en av lagets viktigaste spelare den här säsongen. 23-åringen vann lagets interna poängliga och det är lite konstigt att inget annat lag knytit till sig forwarden inför fortsättningen av säsongen. 
 
Vad tycker du om att säsongen tar slut så tidigt för många lag?