Starten mot målet

Allettorna är inte slut men nästa fas är redan igång. 
 
Hockeyettan har ett ganska komplicerat seriesystem, trots att det fortfarande spelas i båda allettorna så är vissa lagmer eller mindre i playoff. Om man missat allettan finns en ny chans att nå playoff, man får spela i en "vårserie" där segrarens säsong fortsätter. Uppe i norr vann Vännäs vilket betyder att man får möta ettan i den västra serien, vilket är Köping. Det mötet känns ganska ovisst, Vännäs hade inga större problem att spela hem serien medan Köping hade mer motstånd. Enköping kämpade också på bra men de fick tillslut se sig besegrade fem fem poängs marginal. Köping får inleda matchserien på hemmaplan och på lördag spelas returmötet uppe i västerbotten. 
 
Den matchen är inte kvällens enda, i Tranås beger man sig upp till Stockholm för att ta sig an Hammarby och det får ses som kvällens höjdare. Bortalaget missade allettan med en ynka poäng men tog sedan revansch i vårserien som man vann, fem poäng före Halmstad. I laget hittar vi ett gäng skickliga lirare där Sebastian Ottosson sticker ut lite extra, han stod för tio mål på tolv matcher och har gjort totalt 34 poäng (inklusive grundserien). Här kan det även vara värt att lyfta fram Eric Gustafsson som gjort 28 assist på 33 matcher, samt backen Fredrik Lindström som ryktas ha allsvenska ögon på sig. 
 
Hammarby hade ingen större lycka i grundserien, där fick man nöja sig med en åttondeplats men i vårserien gick det desto bättre och man tog poäng i vårseriens fem avslutande matcher. Lagets poängliga toppas av Magnus Kullerback, den rutinerade forwarden värvades in under slutet av förra säsongen och verkar ha fått något av en nystart i "Bajen". 29-åringen, som tidigare spelat i klubbar som Enköping och Borlänge, har noterats för 27 poäng på 29 matcher vilket är hans bästa notering sedan säsongen 13/14. För att lyckas gäller det att både offensiven och defensiven fungerar, för att göra det sätter man sitt hopp till målvakten Sebastian Andersson som stod för en godkänd grundserie men som sedan var östra vårseriens främsta på positionen. Hans match i matchen mot Tranåskeepern Victor Johnson kan bli avgörande. 
 
Hur tror du det går i kvällens matcher?