Viktigt låtsasderby

Imorgon är det dags att spela om tre väldigt viktiga poäng. 
 
Hockeyallsvenskans grundserie brukar bli jämn och den här säsongen är knappast något undantag. Vita Hästen och Västervik är två av lagen som har mycket att spela om och imorgon möts lagen i Himmelstalundshallen, Norrköpingslagets hemmaarena. Hästarna från Peking kommer in i matchen med tre raka segrar och nyvunnen energi sedan tränarbytet, Leif Strömberg ser ut att ha fått fart på laget samtidigt som en hel del av ansvaret naturligtvis ligger hos spelarna själva. En av spelarna som fått en del kritik är Daniel Josefsson men backen har höjt sig rejält den senaste tiden och nu spelar den rutinerade spelaren plötsligt med mer pondus och han kan få en nyckelroll resten av säsongen. Trots den fina formen hittar vi laget som tia i tabellen och man har fortfarande några poäng upp till en plats bland de åtta främsta. 
 
Det har gått lite halvknackigt för Västervik den senaste tiden, i lagets senaste match föll man mot Modo och med sina 53 poäng är man bara 13:e i den allsvenska tabellen. Det har verkligen blivit en tuffare säsong jämfört med hur det såg ut förra vintern då man var en riktig succénykomling. Inför matchen har det hänt en hel del i laget, man har gått ut med nyheten att Oskar Svanlund lämnar och återvänder till Mora men samtidigt ansluter en ny spelare. Det är Marcus Lindholm som ska dra på sig Västervikströjan, han kommer senast från spel i Valbo där centern noterats för 29 poäng på 36 matcher. 23-åringen har tidigare debuterat i SHL (med Brynäs) och Hockeyallsvenskan där han spelade två matcher med Almtuna säsongen 14/15. 
- Vi har haft ögonen på Marcus under säsongen och haft honom på kartan länge. Nu hamnade vi i ett skede där vi behövde ersätta skadade Kalle Östman och då föll Marcus perfekt in i den profilen. Han var högst upp på vår lista och vi är glada att han fullföljer resten av säsongen med oss, säger Västerviks IK:s klubbchef Johan Rothlind till klubbens hemsida. 
 
Morgondagens match blir väldigt viktig för båda lagen, för Vita Hästen är det dessutom det närmsta ett derby man kan komma och det borde kunna ge lite extra enerigi. Senast lagen möttes var ett par dagar innan jul och då segrade Vita Hästen med 2-5 så Västervik har lite revansch att utkräva ikväll. Det återstår att se om man lyckas.