"Vill alltid göra mer"

Vimmerby har siktet inställt på toppen av Allettan. Igår besegrade man serieledarna Huddinge på bortaplan och nu har laget bara tre poäng upp till förstaplatsen. Nu har jag pratat med en av lagets spelare, Hampus Harlestam, för att se hur tankarna går både efter matchen och inför framtiden. 
 
Igår tog ni en imponerande vinst borta mot serieledarna Huddinge, hur skulle du summera den matchen? 
En riktig krigarinsats. Vi ville verkligen få vinna igen. 
 
Hur skulle du jämföra nivån på motståndet i allettan jämfört med hur det var i grundserien? 
Man vet att man inte kommer få det lätt någon match här i Allettan. Är man inte på tå så kommer man förlora. 
 
Den senaste tiden har ni förstärkt truppen med Viljami Wacklin och han stod för det avgörande målet mot Huddinge, vad har du fått för första intryck av honom? 
Verkligen kul att att det lossnade för han. Det är kille med väldig spelförståelse och blick för spelet. 
 
 Foto: Johnny Anderson
 
Du är inne på din tredje säsong i Vimmerby, känns det som din roll på isen och i laget har ändrats något under din tid i klubben? 
Jag har sen första säsongen fått en roll som producerande spelare offensivt och spela powerplay. I år har jag dock mot slutet av grundserien och framåt fått stor roll och spela boxplay istället för powerplay.  
 
Finns det någon match hittills under Allettan där du tycker ni spelat extra bra? 
Det är nog de två första back to back matcherna mot Nybro. Vi hade torskat båda matcherna mot de i grundserien och nu skulle vi bara vinna. Vi hade riktigt bra energi i hela laget och spelade som en enhet. 
 
Hur tycker du att säsongen varit för egen del, är du nöjd med hur det har gått hittills långt? 
Jag är väl både nöjd och lite mindre nöjd. Tycker mitt spel defensivt blivit bättre och det gjort att man varit inne på mindre mål bakåt. Samtidigt är jag en spelare som vill göra poäng och det vill jag alltid göra mer av för att hjälpa laget vinna.  
 
Nu väntar en bortamatch mot Valbo, hur går tankarna inför den matchen? 
Blir en långresa för vår del, så det gäller att vi inte sitter kvar på bussen när pucken släpps utan är med direkt och tar tag i spelet och för matchen.  
 
Vad tycker du talar till er fördel i avslutningen av serien, jämfört med de andra lagen som kämpar i samma del av tabellen? 
Vi har precis slagit serieledarna för andra gången i Allettan. Den insatsen måste vi föra med oss till de två sista matcherna så ska vi lyckas greja topp-3.