Fortsatta problem i Asplöven

Det fortsätter att vara en turbulent säsong för Haparandas stolthet. 
 
Det kan gå snabbt i hockey, för några säsonger sedan var Asplöven ett friskt inslag i Hockeyallsvenskan, att åka dit kallades för en riktig mardrömsresa och man hade en av seriens starkaste profiler i form av tränaren Per Kenttä (som numera är sportchef i Oskarshamn). Numera är det inte riktigt lika muntert, laget fick nöja sig med en sjundeplats i grundserien och ekonomin verkar mer eller mindre vara körd i botten. Under gårdagen gick klubbens styrelse ut med den här informationen: 
- Ekonomin i Asplöven HC varit ansträngd under en längre tid och läget har blivit akut under höstens verksamhet. Under torsdagen lämnades en rekonstruktionsansökan in till tingsrätten. Syftet med rekonstruktion är att vidta kraftiga åtgärder, så väl finansiella som verksamhetsmässiga, för att undvika en konkurs och skapa en ekonomi i balans för föreningen. 
 
Styrelsen meddelar även att A-laget trots allt kommer fortsätta säsongen som planerat vilket innebär att det blir spel i fortsättningsserien som drar igång på söndag. Under gårdagen stod det även klart att en hel del spelare kommer ansluta till laget, det handlar främst om unga förmågor från andra klubbar uppe i norr, som mår gott att speltid på seniornivå. Sedan tidigare står det klart att bland annat Olov Lundqvist (Piteå), Lubomir Fetkovic (Väsby) och Oskar Matushkin (Visby/Roma) lämnar laget.  
 
Det är oklart hur den närmaste framtiden men en sak är säker. Det kommer dröja innan allsvenska klubbar gör en mardrömsresa till Haparanda.