INFÖR: Hudiksvall - Huddinge

Spänningen ökar i Hockeyettan. 
 
Ikväll är det dags för två av seriens mest uppsnackade lag att mäta krafterna med varandra. Hudiksvall bjuder in serieledande Huddinge till kamp och man har siktet inställt på revansch, lagens senaste möte i Glysishallen slutade med förlust för hemmalaget. Den matchen vann Huddinge efter att Filip Norman varit ensam om att göra mål, just den vinsten bidrog också starkt till att man tog hem seriesegern i grundserien före Hudiksvall. 
 
Gästerna kommer på besök med en god form i ryggen, i sin senaste match föll match dock mot Vimmerby men i stort har laget övertygat under inledningen av Allettan. Patrik Kallmert toppar lagets interna poängliga och med sina elva inspelade poäng är han bäst i hela serien. Hos Huddinge tycker jag det finns ett helt gäng spelare att hålla ögonen på, en av dessa är backen Erik Ullman som gjort bra ifrån sig sedan han lånades in från AIK. 20-åringen inledde säsongen med att spela sex matcher i Hockeyallsvenskan men i mitten av November stod det klart att han skulle lånas ut till Huddinge och där har han noterats för nio poäng på sexton matcher. 
 
Trots att Huddinge gjort det mesta rätt den här säsongen kan man inte ta en seger för givet, Hudiksvall lär förmodligen bjuda på väldigt bra motstånd. Hemmalaget har inlett Allettan fullt godkänt och har bara tre poäng upp till andraplatsen, trots att man spelat en match mindre än tvåan Vimmerby. Man kommer senast från en ganska tung förlust borta mot KRIF så vi kan nog förvänta oss att det är ett revanschsuget lag som ger sig ut på isen. Nyckelspelaren nummer ett är fortsatt målvakten Magnus Åkerlund, hans roll blir extra viktig när man möter ett så pass offensivt skickligt lag som Huddinge. 
Huddinge går på allt och har en kaxig spelstil och det här är väl två lag som kanske inte direkt älskar varandra. Vi räknar med att det blir hett i kväll också och så hoppas vi att vi ska kunna dra fördel av hemmaplan. Det är ju lite så i den här serien, säger Hudiksvallstränaren Lars Lövblom till klubbens hemsida. 
 
Vilket lag tror ni vinner matchen? Huddinge som har siktet inställt på allsvenskan eller Hudiksvall som är starkare än på många år? 
3
Leif

Tror Hudiksvall vinner efter en jämn kamp. 3-2

Anonym

Hudiksvall vinner 4-2

Ronnie

Huddinge skall vinna detta om man siktar på Allsvenskan. Huddinge är ett mkt bättre lag och bör vinna ganska lätt. 4-2 till Huddinge.