INFÖR: Hudiksvall - Visby/Roma

Ett oväntat möte äger rum under lördagskvällen. 
 
Hudiksvall och Visby/Roma är två lag som ofta stöter på varandra under en säsong, det ovanliga är att den här gången är det ett möte mellan ett topp- och ett bottenlag. Så sent som i grundserien var det bara fyra poäng mellan lagen efter 22 omgångar men sju matcher in i Allettan har trean Hudiksvall samlat ihop tio poäng mer än Visby/Roma, som vi hittar näst sist i den södra serien. Att man senast kommer från en förlust hemma mot KRIF (1-4) gör inte saken bättre, nu ska man alltså försöka vända den negativa trenden mot ett av seriens främsta lag. En minst sagt tuff uppgift. 
 
Det mesta har gått Hudiksvalls väg den här säsongen. 
Foto: Peter Scott
 
Det ser betydligt ljusare ut för hemmalaget, Hudiksvall har varit bra hela säsongen och kommer senast från en imponerande seger mot serieledarna Huddinge. Vinsten gör att man har lika många poäng som tvåan Vimmerby och bara två poäng upp till just Huddinge (som dessutom spelat två matcher mer). Som om den goda formen inte vore nog så får man tillbaka nyckelspelaren Markus Västilä, som missat de fyra senaste matcherna. En back som tagit ett extra stort ansvar medan den rutinerade finländaren suttit på läktaren är Simon Löf. Nyförvärvet inför säsongen var lysande mot Huddinge och har gjort flera fina insatser den senaste tiden, känslan är att 26-åringen verkligen fått en nystart på karriären. 
 
Trots att Hudiksvall gått som tåget den senaste tiden tar man inte kvällens match som med en klackspark, tvärtom. Tidigare under säsongen har Visby/Roma bjudit på bra motstånd och chansen finns att deras negativa trend bryts just ikväll. 
Vi möter ett lag som säkert är lite stukat och det är alltid farligt. Det gäller för oss att utnyttja den form vi har och jobba lika hårt som vi har gjort i de senaste matcherna, och gör vi inte det så kan vi förlora, säger Hudiksvallstränaren Lars Lövblom till klubbens hemsida. 
 
Hur tror du det går i matchen?