Meriterad spelare till Hockeyallsvenskan

Almtuna förstärker offensiven med en rutinerad spelare. 
 
Grundserien närmar sig sitt avgörande och många lag har fortfarande mycket att spela om. Almtuna är ett av dessa. Uppsalalaget tappade viktiga poäng i sin senaste match men hoppet om en plats i den allsvenska finalen lever fortfarande och inför kvällens match mot IK Pantern har man gått ut med en nyhet. Truppen förstärks i form av Masi Marjamäki som senast kommer från spel i KHL med Jokerit. 
Han är professionell i omklädningsrummet, på träning och match och utgör med sin rutin en bra förebild för våra unga spelare. Det är kontakter och den satsning som gjorts i Almtuna senare år som medfört att vi har lyckats få hit en så rutinerad och skicklig spelare, säger Almtunas klubbchef Andreas Klingberg till klubbens hemsida. 
 
 
Det här får ses som en tung värvning med allsvenska mått mätt, Marjamäki har spelat över 300 matcher i den finska högstaligan och har även spelat en del i KHL. Den här säsongen har 33-åringen spelat 24 matcher vilket resulterat i fyra poäng i Jokerittröjan, sedan tidigare har han även spelat i klubbar som Ässät & Ilves. 2002 gjorde forwarden något som var ganska ovanligt på den tiden, han lämnade hemlandet för att testa lyckan i WHL. Där blev det fyra lyckade säsonger innan han fick debutera i NHL med New York Islanders. I världens bästa liga blev det bara en match men i farmarligan (AHL) spelade han över 150 matcher innan han 2007 vände hem till Finland igen. 
 
Förutom spel i NHL & KHL har forwarden även spelat sex A-landskamper samt två JVM så det är en meriterad spelare som ansluter till Uppsala. Om han lyckas leverera även i Hockeyallsvenskan återstår att se. 
 
Vad tycker du om värvningen?