Nu hettar det till

Ikväll spelas flera högintressanta matcher i Allettorna. 
 
Vi börjar nere i söder där Kristianstad bjuder in Vimmerby till kamp. Det blir ett möte mellan ettan och tvåan i den södra serien, ett möte där både prestige och viktiga poäng står på spel. Gästerna har lite skadeproblem inför matchen, flera backar saknas men trots det väljer man att låna ut Hugo Petersson till Virserum. 18-åringen har spelat tio matcher med A-laget under säsongen men nu blir det alltså spel i Hockeytrean den närmaste tiden. 
 
Kvällens motståndare har däremot förstärkt på just backsidan, Erik Flood lånas in från Almtuna och det får ses som en väldigt fin förstärkning (även om det bara ser ut att handla om två matcher). Laget kommer senast från en 4-1 vinst mot Nybro men Vimmerby vann med samma siffror mot Valbo och vi kan nog vänta oss en jämn match ikväll. Något som även gästerna verkar göra. 
Offensivt är de riktigt bra och de är ju duktiga i powerplay. Däremot tycker jag att de har vissa svagheter i det defensiva spelet. Förra året hade vi lite mer respekt för dem, då var det lite mer storebrorsvarning. Nu känns det mer som att det är 50/50 när vi möts, säger tränaren Tobias Jahr till dagensvimmerby.se 
 
Det ska bli väldigt intressant att följa den här matchen, blir det hemmalagets poängkung Fredrik Hansson som får KIK-fansen att jubla eller ska gästerna med Jakob Karlsson i spetsen ställa till med något av en miniskräll (åtminstone sett till förväntningarna inför säsongen)?
 
I den norra serien saknas det några riktigt heta matcher ikväll, Bodens möte mot Piteå hade potential att bli något extra men nykomlingarna har drabbats av tunga skador på nyckelspelare vilket gör att man inte riktigt kunna presterat som förväntat under Allettanspelet. Mariestad har goda chanser att blanda sig i toppstriden men då krävs vinst i matchen mot Lindlöven, ett lag man borde kunna besegra. 
 
När vi ändå är inne och pratar om Allettorna så kan det vara värt att nämna att Hudiksvall gör en ändring i sin trupp. Det handlar om forwarden Johan Nilsson som uppgett att han inte känner sig motiverad att fortsätta och nu väljer 25-åringen att lämna klubben han spelat i de senaste fem säsongerna.