Seger för stjärnan i debuten

Vi blickar tillbaka på några av gårdagens höjdpunkter i Hockeyettan. 
 
Egentligen skulle det här varit en ganska trött och ljummen match med lågt intresse men eftersom Wings värvat den tidigare NHL-spelaren Pavel Brendl så sågs gårdagens match mot Hammarby som en av seriens mest intressanta. Laget har haft en tung säsong och man slutade långt bakom Hammarby i grundserien men med den rutinerade tjecken i laget blev det seger med 8-6 och Brendl stod för både mål och assist. Nästa match spelas på söndag då Nacka står för motståndet. Återstår att se om publiken får se nya mål av sin nye stjärnspelare. 
 
Pavel Brendl stod för en fin debut i Wingströjan
Foto: Henric Wauge
 
Den norra allettanserien ser ut att kunna bli väldigt intressant att följa, Mariestad toppar fortsatt tabellen men i gårdagens match fick man se sig besegrade av Piteå (2-4) efter att David Pettersson gjort två av gästernas mål. Dessutom tog rivalen Skövde sin första trepoängare samtidigt som Östersund börjat få upp farten, 5-2 vinsten mot Boden gör att man bara har tre poäng upp till förstaplatsen i den haltande tabellen. 
 
I den södra serien kan vi notera att Hudiksvall och Huddinge går som tåget, igår blev det nya segrar och även om många lag är inblandade i toppstriden så börjar det lukta playoffhockey om duon som kommer från den östra grundserien. Huddinge krossade Visby/Roma med hela 9-2 vilket var en riktig styrkedemostration samtidigt som Hudiksvall tog en stabil 4-1 seger mot Nybro, som fortsätter att ha det tungt. Kristianstad besegrade Valbo med hela 8-0 och KRIF tog en skön straffvinst mot Vimmerby efter att Stefan Söder satt det avgörande målet.  
 
Imorgon kan vi se fram emot mer hockey, i Hockeyettan tar KRIF emot Valbo och i Hockeyallsvenskan har vi ett högintressant möte mellan BIK Karlskoga och Tingsryd - två lag i stort poängbehov.